spot_img
marți, aprilie 23, 2024
AcasăLocal BTNumărul celor care se vindecă de Covid îl depăşeşte pe cel al...

Numărul celor care se vindecă de Covid îl depăşeşte pe cel al noilor cazuri

Statisticile medicale arată că în ultimele zile au fost mai mulţi botoşăneni în rândul celor care s-au vindecat de Covid decât cei care au fost depistaţi cu această boală.

Focarul de coronavirus de la Secția Psihiatrie a Spitalului Județean se extinde. După ce luni au fost raportate 23 de cazuri de coronavirus în rândul bolnavilor, marți, numărul îmbolnăvirilor COVID la Psihiatrie a ajuns la 41 de cazuri.

Este vorba de 33 de pacienți, dar și de trei asistenți medicali și cinci infirmieri.
Toate cazurile sunt pe Secția Psihiatrie Acuţi, care va fi transforamtă în secție COVID, urmare a numărului mare de îmbolnăviri.

Numărul vindecărilor îl depăşeşte pe cel al îmbolnăvirilor

Cu toate acestea, veştile sunt şi îmbucurătoare, pentru că numărul botoşănenilor care se vindecă de covid este zilnic mai mare decât al celor care se îmbolnăvesc.

102 persoane au fost diagnosticate cu virusul Covid-19, în ultimele 24 de ore, la nivelul județului, informează Direcția de Sănătate Publică (DSP). În același interval temporal, s-au înregistrat încă două decese în rândul pozitivilor, dar s-au raportat și 132 de vindecări.

Bilanțul botoșănenilor infectați s-a ridicat la 4795, marți, potrivit statisticii DSP. Numărul cazurilor active a scăzut la 1373. La nivel județean, se atinge o incidență de 2,73 per mia de locuitori.

Municipiul Botoşani aproape de rata de infectare de 6 la mie

Municipiul Botoșani prezintă la ora actuală o rată de infectare de 5,93, în vreme ce Dorohoi a crescut la 3,16. Comuna Adășeni figurează cu un raport de 4,81 per mia de locuitori, Curtești una de 3,72, Suharău a scăzut la 2,04, iar comuna Văculești a ajuns la 0.

Până la această oră, în rândul botoșănenilor infectați cu noul coronavirus, s-au înregistrat 183 de decese. Bilanțul vindecaților este de 3239.

În intervalul precedent, fuseseră depistate 74 de cazuri de infectare cu Sars-CoV-2, la nivelul județului.

Alte 8.262 de cazuri de coronavirus au fost raportate în ultimele 24 de ore în România. Bilanțul a ajuns la 373.474, potrivit datelor furnizate marți de Grupul de Comunicare Strategică. În ultima zi au decedat 186 de persoane, în timp ce la terapie intensivă sunt internați 1.174 de pacienți.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
7.7 ° C
7.8 °
5 °
92 %
1.3kmh
99 %
mar
14 °
mie
20 °
joi
13 °
vin
17 °
sâm
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Numai Horea și Cloșca au rămas să vadă cum se repară școala, probabil Crișan se uita urât și e la pământ.

EDITORIAL

Nici n-a început bine campania electorală și deja ne este silă de ceea ce vedem și auzim, deși știam ce ne așteaptă. Cum deja...

EPIGRAMA ZILEI

Ai putea opri exodul Sau al nației sevraj Azi, când, hoții și norodul Trăiesc în concubinaj? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...