Șofer beat urmărit pe European. Fugarul a ajuns cu mașina în stâlp

0

Urmărit de polițiști, un tânăr care a urcat beat la volan a ajuns cu mașina într-un stâlp din beton. Pe lângă dosarul penal, în care va fi anchetat pentru conducere în stare de ebrietate, șoferul fugar s-a ales și cu două amenzi – una la regimul rutier, iar celalată pentru că a încălcat restricțiile de circulație pe timp de noapte.

Scenele săau petrecut luni, pe 16 noiembrie a.c., când polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani, în timp ce se aflau pe drumul european DE 58, pe raza localității Hudum, i-au făcut semn să oprească unui tânăr în vârstă de 21 de ani, care conducea un autoturism. Cel de la volan a ignorat indicațiile polițiștilor, văzându-și în continuare de drum. Prin urmare, polițiștii au plecat imediat în urmărirea acestuia, goana continuând pe o distanță de aproape 20 de kilometri. Asta pentru că, pe raza localității Huțani, șoferul fugar a pierdut controlul asupra direcției de mers, iar autoturismul s-a izbit într-un stâlp din beton de pe marginea șoselei.

În urma impactului au rezultat doar pagube materiale. În schimb, în momentul în care șoferul a fost pus să sufle în etilotest, rezultatul a indicat o îmbibație de de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acuzat de conducere sub influența alcoolului, tânărul va fi cercetat penal. De asemenea, tânărul a fost sancționat cu amendă în cuantum de 2.320 de lei pentru nerespectarea prevederilor O.U.G 195/2001 și cu amendă în cuantum de 1.000 de lei pentru nerespectarea restricțiilor de circulație.

 

Deja ai votat!
se încarcă...