Femeie în comă transportată cu elicopterul la Iaşi (video)

0

O femeie de 41 de ani, a fost transportată cu elicopterul la Iaşi, după ce a căzut cu capul de ciment. Originară din Brăeşti, femeia a fost transportată de ambulanţă la Spitalul Dorohoi după ce a fost găsită căzută în casă.

Femeia a căzut din picioare şi a suferit un traumatism cranian sever, care i-a cauzat un hematom la nivelul craniului. În cursul nopţii de marţi spre miercuri, din cauza stării grave în care se afla, aceasta a fost transportată cu o ambulanţă la Botoşani. „Pacienta era în comă, prezentând un hematom de mari dimensiuni, care punea presiune pe creier. A fost adusă la UPU pentru investigaţii suplimentare”, a spus medicul Eduard Gurău, din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Botoşani.

După ce a fost evaluată neurochirurgical la Botoşani, medicii au decis trimiterea femeii la Iaşi, pentru a fi supusă unei intervenţii de specialitate. Cum, însă, starea pacientei se putea agrava şi mai mult pe cale terestră, medicii au solicitat transferul pe calea aerului.
Elicopterul SMURD a aterizat pe terenul unităţii militare de pe Petru Rareş. „Pacienta era agitată, din cauza hematomului cranian, fiind nevoie de sedare, pentru a nu apărea probleme pe timpul zborului. A fost predată colegilor de la SMURD pentru transferul pe calea aerului”, a precizat medicul Andreea Stărică, din cadrul SJA Botoşani.

Deja ai votat!
se încarcă...