Prim procurorul adjunct al Parchetului Botoșani spune adio carierei de magistrat

Prim-procurorul adjunct al Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoșani spune adio carierei de magistrat. Este vorba de procurorul Ancuța Drețcanu, care de la 1 decembrie a.c. se va pensiona. Deja, Consiliul Superior al Magistraturii și-a dat avizul pentru pensionare, decretul privind eliberarea din funcție fiind semnat în cursul zilei de astăzi de președintele României, Klaus Iohannis.

Cu o vechime de peste 25 de ani în magistratură, Ancuța Drețcanu a formulat cererea de pensionare încă din luna iunie, când a primit decizia de la Casa Județeană de Pensii care consfințea faptul că aceasta îndeplinește condițiile și poate beneficia de pensie de serviciu. Ulterior, cererea a fost avizată de CSM în ședința din luna octombrie a acestui an.

Ancuța Drețcanu a ocupat funcția de prim-procuror adjunct cu delegare începând cu data de 1 februarie a.c. Până să ocupe aceste post, ea a fost unul dintre magistrații botoșăneni care a participat la mai toate acțiunile de protest organizate pentru susținerea independenței justiției. În calitate de procuror de ședință, ea a participat la multe procese penale soldate cu condamnări grele pentru infractorii trimiși în judecată.

 

Deja ai votat!