Autorul accidentului mortal de la Dumbrăvița a fost trimis în judecată

Bărbatul care a provocat accidentul mortal de la Dumbrăvița-Cristinești, de la mijlocul lunii septembrie a.c., a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Dorohoi sub acuzația de ucidere din culpă în formă agravantă. Plasat în arest la domiciliu, Valerică M. va răspunde în fața judecătorilor, însă acuzațiile sunt deosebit de grave întrucât accidentul s-a soldat cu decesul a două persoane, iar cercetările au arătat că bărbatul era băut.

Tragedia a avut loc în noaptea de 12 spre 13 septembrie a.c., când Valerică M., în vârstă de 53 de ani, din comuna Cristinești, aflat la volanul unei autotutilitare, circula pe drumul comunal DC 81, pe raza localității Dumbrăvița. La un moment dat, el a pierdut controlul asupra direcției de mers, iar mașina a ajuns pe sensul opus unde a izbit în plin un faeton, în care se aflau trei bărbați. Unul dintre aceștia a reușit să sară din atelaj înainte de producerea coliziunii, însă, în urma impactului, ceilalți doi bărbați au decedat. Cercetările efectuate de polițiști aveau să arate că Valerică M. era băut, etilotestul indicând o îmbibație de 1,07 miligram pe litru alcool pur în arestul expirat.

Printre victime s-a aflat și un tânăr de 22 de ani, eliberat din penitenciar la sfârșitul lunii iulie a.c. Pe când avea doar 18 ani, acesta l-a ucis în bătaie pe un bărbat. Condamnat la șapte ani de închisoare, el a fost încarcerat la Aiud și a fost eliberat condiționat, dar nu a reușit să se mai bucure de viață.

 

Deja ai votat!