Botoșăneni amendați. Unii nu aveau mască de protecție, alții au ieșit noaptea pe străzi

0

Controalele anti-COVID organizate zilnic de instituțiile de control se lasă în continuare cu zeci de amenzi. În ultimele 24 de ore, sub coordonarea Instituţiei Prefectului, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) au organizat șase acțiuni punctuale atat în sistem propriu cât și integrat împreună cu jandarmi, polițiști locali, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență precum și specialiști din cadrul I.T.M., D.S.V.S.A. și DSP, pentru verificarea măsurilor impuse în contextul prevenirii răspândirii infecției cu noul virus SARS- CoV 2.

Astfel, au fost verificați 135 de agenți economici și controlate 59 de vehicule destinate transportului public în comun. „Pentru abaterile constatate, au fost aplicate 59 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 16.000 de lei, din care 42 pentru nerespectarea măsurilor individuale de protecţie, iar 13 pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea”, a arătat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Botoșani.

În acest context, polițiștii au anunșat că astfel de acţiuni vor fi desfăşurate zilnic şi în perioada următoare, chiar dacă urmează Ziua Națională a României. „Recomandăm tuturor cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție şi să nu se expună la riscuri”, a adăugat Delia Nenișcu.

 

Deja ai votat!
se încarcă...