Peste o sută de botoșăneni amendați pentru nerespectarea măsurilor anti-COVID

Crește numărul de amenzi aplicate de autorități față de cei care nu respectă măsurile impuse pe fondul pandemiei de coronavirus. Peste o sută de persoane au fost sancționate într-o singură zi, după ce au fost surprinse în locuri publice fără măști de protecție sau circulând noaptea pe străzi fără declarație pe proprie răspundere ori fără un motiv întemeiat.

În ultimele 24 de ore, sub coordonarea Instituţiei Prefectului, poliţiştii din cadrul IPJ Botoșani au organizat 12 acțiuni punctuale, atât în sistem propriu cât și integrat, împreună cu jandarmi, polițiști locali, reprezentanți ai I.S.U, precum și specialiști din cadrul I.T.M., D.S.V.S.A. și DSP, pentru verificarea măsurilor legale impuse prin legislația specifică stării de alertă în contextul prevenirii răspândirii infecției cu noul virus ” SARS-CoV-2”.

Astfel, au fost verificate 97 de obiective și controlate 148 de vehicule destinate transportului public în comun. „Pentru abaterile constatate, au fost aplicate 105 sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 25.000 de lei, 94 dintre acestea fiind aplicate pentru nerespectarea măsurilor individuale de protecţie, iar nouă sancțiuni pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea pe timp de noapte”, a arătat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Botoșani.

Deja ai votat!