Validarea rezultatelor de la alegerile parlamentare blocată de PMP

0

Alegerile parlamentare de duminică, 6 decembrie a.c., au fost blocate temporar de un val de contestații depuse la toate Birourile Electorale de Circumscripție de reprezentanții Partidului Mișcarea Populară (PMP).

La Botoșani, contestația a fost depusă în cursul serii de luni, 7 decembrie, și vizează patru secții de votare, din comunele Ripiceni, Mihălășeni și Santa Mare în care PMP nu a obținut nici măcar un singur vot, deși formațiunea politică a avut câte un reprezentant în fiecare secție de votare de aici și care ar fi susținut că au votat candidații PMP. Prin urmare, PMP cere renumărarea voturilor nule. Contestația a fost primită la Biroul Electoral de Circumscripție Botoșani însă a fost trimisă spre soluționare Biroului Electoral Central (BEC) pentru o decizie unitară.

În județ, peste 4.000 de voturi exprimate la parlamentarele de duminică au fost declarate nule, iar alte peste 3.500 au fost voturi „albe”. Totodată, PMP a obținut în județ 3.525 de voturi la Camera Deputaților, ceea ce înseamnă 3,41%, iar la Senat 3.448 de voturi, adică 3,32% de totalul voturilor valabil exprimate.

Contestațiile vin în contextul în care la nivel național PMP a obținut 4,94% dintre voturi și nu a atins pragul electoral de 5% pentru a accede în parlament.

 

Deja ai votat!
se încarcă...