Asistentă răpusă de boală la 47 de ani

0

Una dintre cele mai apreciate asistente din cadrul Spitalului Judeţean a murit la doar 47 de ani. Cătălina Mihalache, cea care şi-a dedicat mai bine de jumătate din viaţă activităţii medicale, a trecut la cele veşnice.

Asistenta, care a activat peste 25 de ani pe Secţia de chirurgie generală a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU), a fost numită, la începutul anului, asistentă şefă a uneia dintre cele mai dificile secţii din unitatea sanitară. La scurt timp, însă, a fost nevoită să renunţe la muncă pentru a se îngriji de sănătate.

Femeia a fost diagnosticată cu o boală gravă în primăvara acestui an. Starea ei s-a înrăutăţit de-a lungul următoarelor luni și a fost internată chiar printre colegele ei.
Din păcate, Cătălina Mihalache a decedat, în noaptea de joi spre vineri, pe una dintre secţiile SJU. Colegele acesteia au fost şocate de vestea decesului, sperând până în ultima clipă că va reuşi să învingă boala. „A fost un om pentru care nu pot să găsesc suficiente cuvinte să îi descriu bunătatea, dăruirea şi iubirea pe care o avea pentru cei din jur. Chiar şi când era internată întreba despre colegi, despre pacienţi, ne întreba ce probleme avem. Nu ştiu un om să fi iubit mai mult viaţa şi pe toţi cei din jurul ei. Era toată numai un zâmbet. A făcut atât de multe pentru noi toţi, iar noi, simt că nu am putut să facem totul pentru ea”, a spus Iulia Svenţischi, asistenta şefă a Secţiei chirurgie generală din cadrul SJU Mavromati.

Cătălina a murit acolo unde şi-a petrecut mai mult timp decât în propria casă. În spitalul în care a muncit aproape trei decenii, alături de colegii cu care a tratat zeci de mii de pacienţi.

Dumnezeu să o odihnească!

Deja ai votat!
se încarcă...