Femeie piromană iertată de pușcărie

Supărată că a fost pârâtă soțului întrucât bea pe ascuns, o femeie din comuna Santa Mare a incendiat bunurile unui vecin. Isprava a fost cât pe ce să o coste libertatea pentru că, după toată această întâmplare femeia a fost trimisă în judecată pentru distrugere prin incendiere.

În urma procesului, botoșăneanca s-a ales cu o condamnare de un an de închisoare, dar instanța a dispus suspendarea executării pedepsei. Astfel, timp de doi ani, Cristina G., care suferă de unele afecțiuni, va trebui să respecte mai multe măsuri. Sentința definitivă a fost pronunțată la sfârșitul săptămânii trecute de Curtea de Apel Suceava.

Degustare de vin şi ţuică pe ascuns

Lanțul evenimentelor își are începutul în urmă cu aproape trei ani, când, încercând să pună capăt bețiilor, soțul femeii a ales să depoziteze băuturile alcoolice în casa bătrânească a părinților lui, folosită și de un consătean, care obișnuia la rândul său să-și țină produsele agricole în curtea casei. Cristina G. a aflat de acest lucru și se furișa din când în când în casa bătrânească, unde degusta vinul și țuica pe ascuns. Soțul și-a dat seama ce se întâmplă și a luat-o la rost.

Fapte comise cu discernământ

Crezând că totul i se trage de la vecinul care ar fi denunțat-o, deși acest lucru nu era adevărat, femeia a mers pe 7 decembrie 2017 la casa bătrânească și a incendiat stogul de porumb al vecinului, pentru a se răzbuna. Focul a fost stins cu ajutorul pompierilor, însă cazul a ajuns în atenția polițiștilor, iar femeia a fost descoperită la scurt timp de la comiterea faptei. Extrem de agitată, botoșăneanca a fost internată la Spitalul de psihiatrie, unde a fost expertizată, stabilindu-se că suferă de unele afecțiuni psihice, însă incendierea a fost comisă cu discernământ.

Pagube plătite şi pedeapsă suspendată

Cercetările au durat însă mai bine de un an, iar în august 2019 Cristina G. a fost trimisă în judecată. Procesul s-a judecat mai întâi la Botoșani, după care dosarul a ajuns la Curtea de Apel Suceava. Ce a scăpat-o pe femeie de pușcărie a fost faptul că, încă din timpul cercetărilor, ea a plătit pagubele, iar la proces a recunoscut totul. Prin urmare, instanța a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere.

 

Deja ai votat!