Locuințe din municipiu rămase fără energie electrică. Cartiere în beznă

Avarie majoră în rețeaua de distribuție a energiei electrice din municipiul Botoșani.

Mai mulți locuitori ai cartierului Tudor Vladimirescu spun că au rămas fără energie electrică încă de dimineață, motiv pentru care au rămas și fără apă caldă, dar și fără căldură. „Am centrală termică, dar nu mă ajută cu nimic fără energie electrică. Nici copiii nu au putut participa la orele online, pentru că am rămas fără internet. Am raportat deranjamentul la Delgaz Grid, dar problema nu a fost remediată nici până acum”, a povestit Geanin H., care locuiește în apropierea intersecției străzilor Grigore Antipa și Crinilor.

Problemă generată de un punct de transformare defect

Doar că avaria a afectat și rețeaua de iluminat public întrucât toate cartierele începând cu Parcul Tineretului și până în bariera Sulița au rămas în beznă. Problema ar fi fost generată de un punct de transformare de pe strada Tudor Vladimirescu, din apropierea sediului Direcției Sanitar Veterinare, care s-ar fi defectat în cursul acestei zile. „Echipele de intervenție sunt aici, dar stau și așteaptă. Nu știu ce așteaptă…Cert este că de dimineață nu avem energie electrică. Nici nu mai știu unde să sesizăm pentru că am sunat peste tot. De la ora 16, cei de la E.ON (n.r – Delgaz Grid) nici nu ne mai răspund pentru că intră direct robotul. Eu am trei dintre copii care fac și aerosoli, fiind astmatici”, a adăugat Geanin H.

Reporterii „Monitorul” i-au contactat pe reprezentanții Delgaz Grid, care au precizat că se vor interesa de situația apărută și vor comunica un punct de vedere. Unul dintre reprezentanții firmei este în concediu, iar celălalt tocmai a tăiat porcul de Crăciun.

UPDATE

Problema a fost adusă și la cunoștința prefectului județului, Dan Nechifor, care a precizat că va face demersurile necesare. La ora 20,30, alimentarea cu energie electrică a locuințelor a fost remediată, dar iluminatul public pe unele străzi nu a fost reluat.

 

 

Deja ai votat!