Demers liberal pentru majorarea burselor elevilor

0
dav

Consilierii municipali liberali nu renunţă la demersul vizând acordarea unor burse majorate elevilor din municipiul Botoşani. Aceştia au propus şi au obţinut majorarea burselor în şedinţa ordinară din 26 noiembrie. Atunci proiectul a întrunit 22 de voturi, singurul care s-a abţinut de la vot fiind Bogdan Buhăianu. Peste câteva zile urmau alegerile parlamentare şi social democraţii nu au dorit să fie taxaţi la vot. Valorile aprobate atunci au fost următoarele: 300 de lei (bursa de performanţă), 250 de lei (de merit), 200 de lei (de studiu) şi 300 de lei (socială).

În şedinţa din 14 decembrie, primarul Cosmin Andrei a iniţiat un alt proiect vizând diminuarea valorii burselor, pe motiv că municipalitatea nu dispune de suficiente resurse financiare pentru a plăti bursele la cuantumul aprobat. Chiar dacă liberalii au arătat că pot fi găsite surse de finanţare pentru burse, una fiind diminuarea subvenţiei pentru energia termică, ştiut fiind faptul că municipalitatea botoşăneană acordă cea mai mare subvenţie din ţară, nu au avut câştig de cauză.

La şedinţa din 14 decembrie au votat pentru reducerea burselor consilierii PSD: Călin Bosovici, Silvia Diaconu, Petru Taielup, Marius Rogojinschi, Daniela Vicol, Bogdan Buhăianu, Marian Murariu, Dana Lăzăruc, Gabriel Tanasă, Marius Buliga şi Liviu Toma (Pro România). Au votat împotrivă consilierii PNL: Cătălin Boboc, Cătălin Flutur, Maricel Maxim, Eugen Ţurcanu, Ada Macovei, Cătălina Lupaşcu, Daniel Botezatu, Andrei Amos, respectiv Raluca Curelariu şi Marcel Gheorghiţă, de la USR – PLUS. Astfel, s-au aprobat valori de 200 de lei (performanţă), 150 de lei (de merit), 130 de lei (de studiu), 120 de lei (socială).

„Elevii reprezintă o prioritate”

Consilierii liberali continuă însă să susţină că trebuiau menţinute bursele aprobate pe 26 noiembrie.

Așa cum intenționam, astăzi (ieri – n.r.) am depus la Primăria Botoșani, proiectul pentru cuantumul majorat al burselor școlare ce vor fi acordate elevilor din municipiul Botoșani, în acest an școlar, pentru rezultatele din anul precedent sau copiilor cu probleme grave – orfani, bolnavi cronici sau dezavantajați din cauza lipsurilor materiale.

Proiectul ar trebui dezbătut în ședința ordinară din 22 decembrie 2020”, a anunţat consilierul liberal Ada Macovei. Valorile propuse sunt: 301 de lei (bursa de performanţă), 251 de lei (de merit), 201 de lei (de studiu), 301 de lei (socială).

În cazul în care proiectul va fi respins, acesta va fi readus în atenţia consilierilor municipali.

Anunț că în cazul respingerii, din orice motiv inventat, îl vom depune în fiecare ședință de Consiliu Local, în fiecare lună, cu sumele mărite cu 1 leu (că așa trebuie, să fie diferite), până când va înțelege și PSD că promisiunile de campanie trebuie respectate și că elevii reprezintă o prioritate!

Am avut și avem sprijinul colegilor consilieri de la USR, cărora le mulțumim!

Un singur vot ne mai trebuie pentru realizarea acestui deziderat! De un singur OM din Consiliul Local mai este nevoie!

Se poate. Sunt sigură că vom reuși!”, a mai transmis Ada Macovei.

Deja ai votat!
se încarcă...