Avalanșă de crăciunei la Maternitatea Botoșani

Crăciunul în acest an a fost acaparat de băieţei. Nu mai puţin de şapte băieţi şi trei fete s-au născut în Ajun şi prima zi de Crăciun în Maternitatea Botoşani.

Astfel, pe 24 decembrie, la Maternitatea din Botoşani au venit pe lume trei bebeluși, doi băieţi şi o fată. În prima zi de Crăciun au fost nu mai puțin de șapte nașteri, cinci băieți și două fete.

Cei 10 Crăciunei veniţi în acest an pe lume sunt sănătoşi şi cel mai probabil vor fi acasă înainte de Revelion. „Au fost opt naşteri naturale şi două cezariene, cu greutăți de la 2.610 la 4.390 de grame. Toți copiii sunt bine, au fost câțiva care au avut nevoie de câteva ore la reanimare, dar nimic grav”, a precizat medicul primar în neonatologie Carmen Zaboloteanu, şeful secţiei de neonatologie din cadrul Maternității Botoșani.

Medicii spun că, în ultimii ani, de Crăciun, numărul naşterilor de fete a fost în scădere față de cel al naşterilor de băieţi. Spre exemplu, anul trecut au fost nouă băieţi şi două fete.

Părinţii micuţilor sunt convinşi că aceştia vor avea o viaţă frumoasă, pentru că s-au născut în zile sfinte şi le vor aduce şi lor noroc şi bucurii.

Deja ai votat!