miercuri, martie 22, 2023
AcasăLocalÎncă o viaţă de medic luată de Covid

Încă o viaţă de medic luată de Covid

A treia zi de Crăciun a îndoliat lumea medicală botoşăneană, după ce încă un cadru medical, al cincilea, a decedat din cauza noului coronavirus.

Medicul pensionar Mihail Ţurcanu a decedat, în seara zilei de duminică, pe Secţia de terapie intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă. În vârstă de 67 de ani, medicul ginecolog a activat decenii întregi la Spitalul Săveni. Acesta era singurul ginecolog pentru cele aproape 30.000 de femei din zona oraşului Săveni şi comunelor limitrofe.

Doctorul era pensionat de mai mulţi ani și activa doar în mediul privat. La începutul acestei luni a contractat virusul. Medicul a fost internat mai întâi la Infecţioase, după care starea lui s-a agravat şi a fost transferat în Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă. Din păcate, din cauza vârstei şi a afecţiunilor cronice, acesta a avut nevoie de intubare şi ventilaţie mecanică, astfel că a fost transferat pe Secţia de terapie intensivă a SJU. În ciuda eforturilor colegilor săi medici, acesta a decedat în a treia zi de Crăciun.

Medicul este al doilea medic decedat după infecţia cu SARS-CoV-2 şi al cincilea cadru medical din Botoşani decedat din cauza acestei boli nemiloase. “Cu nespusă durere am aflat de decesul domnului doctor. Chiar în ziua în care s-a început campania de vaccinare, din păcate încă un coleg, cadru medical, s-a stins din cauza acestei boli nemiloase”, a spus medicul Monica Adăscăliței, directorul DSP Botoșani.

Medicul suferea de fibrilație atrială, fusese diagnosticat cu diabet și s-a prezentat la spital după 7 zile de tratament acasă.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
9.1 ° C
10.6 °
8.3 °
87 %
0.5kmh
100 %
mie
13 °
joi
17 °
vin
20 °
sâm
20 °
Dum
11 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Decât să se curenteze elevii la priză, mai bine se usucă pe mâini natural, că deja e primăvară.  

EDITORIAL

E din ce în ce mai greu de trăit în țara asta, dar, așa cum era de așteptat, nu pentru toată lumea. E ca...

EPIGRAMA ZILEI

Când zbori prea jos cu-a ta mașină Eu doar atât îți spun: Din sens opus poate să vină Un alt nebun... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...