Protest la Dorohoi pentru obiceiuri de sărbători (video)

0

În urma refuzului primit din partea autorităților din municipiul  Dorohoi în ceea ce priveşte organizarea obiceiurilor și tradițiilor de Sărbători din cauza restricțiilor impuse de pandemie, un grup de localnici s-a prezentat, ieri, în fața primăriei Dorohoi pentru a-și arata nemulțumirea.

Reprezentatul protestatarilor a depus o cerere la primărie anunțând această adunare. Andrei Răzvan Luchian spune că nu dorește ca evenimentele din seara de 31 Decembrie să fie la fel ca în ceilalți ani, deoarece nu este posibil, dar ar dori ca oamenii să fie lăsaţi măcar în grup restrâns și păstrând normele de distanțare să poată străbate doar centrul orașului.

În cadrul primăriei s-a desfășurat o nouă ședință cu același răspuns pentru cei nemulțumiți. Primarul Dorin Alexandrescu a discutat cu protestatarii spunând că îi pare rău de situația existentă, că înțelege situația celor nemulțumiți, declarând că el însuși era un mare admirator al obiceiurilor și în fiecare an făcea tot posibilul ca acestea să se desfășoare într-un mod cât mai plăcut pentru localnici.

Cei ce și-au declarat nemulțumirile spun că vor continua să încerce obțină o aprobare, iar următoarea încercare o vor face la Prefectură, unde vor depune o cerere cu un plan ce speră să fie aprobat. La întrebarea dacă vor ieși pe 31 Decembrie fără aprobare Andrei Răzvan Luchian a spus ,, Vom vedea!”.

Cei aproximativ 40 de oameni adunați ieri în fața primăriei spun că nu au protestat față de normele impuse de pandemie, ci au făcut o adunare civică legată de imposibilitatea de a vedea obiceiuri de sărbători în Dorohoi. Desfășurarea a fost anunțată prin intermediul rețelelor de socializare și au fost prezenți la fața locului și polițiști și jandarmi. Cei ce și-au exprimat nemulțumirile nu au fost sancționați și nu au fost intervenții asupra lor, dat fiind faptul că și-au expus punctele de vedere într-un mod pașnic.

– Marina HALIT

Deja ai votat!
se încarcă...