Libertate pierdută din cauza isprăvilor comise la volan

0

Un botoșănean în vârstă de 51 de ani, care a încălcat de trei ori Codul Rutier în mai puțin de cinci ani, a ajuns să facă pușcărie. Condamnat definitiv la un an și 10 luni de închisoare în regim de detenție, el a fost ridicat ieri de polițiști și încarcerat.

Prima ispravă a fost comisă 19 noiembrie 2014, când bărbatul a fost prins beat la volanul unui tractor. Trimis în judecată pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, el a fost condamnat la plata unei amenzi penale, doar că instanța a dispus atunci și anularea permisului de conducere.

În seara de 17 februarie 2016, botoșăneanul a vrut să-și repare tractorul și a luat VW Golf al concubinei sale cu care a plecat la drum pentru a face rost de niște piese de schimb, cu toate că era băut și avea permisul anulat. Prins din nou de polițiști, el a fost condamnat de data aceasta la un an de închisoare cu suspendare sub supraveghere pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice și conducere fără permis. Atunci instanța i-a stabilit și un termen de supraveghere de de doi ani, interval în care bărbatul nu avea voie să comită nicio altă faptă penală. Doar că botoșăneanul nu a reușit să se abțină.

Termenul de supraveghere urma să expire în noiembrie 2019, dar pe 6 aprilie 2018 bărbatul a împrumutat un tractor și a mers la câmp cu el, unde a executat mai multe lucrări agricole. La întoarcere, pe un drum comunal dintre Mândrești și Vlădeni, el a acroșat cu semănătoarea o Dacie Logan, care s-a răsturnat mai apoi pe cupolă. Când a văzut ce a făcut, bărbatul nu a oprit, ci și-a continuat drumul până în curtea fostului SMA Mândrești, unde a garat tractorul, fără a anunța accidentul la poliție. Identificat a doua zi, botoșăneanul a fost trimis pentru a treia oară în judecată, de data aceasta pentru părăsirea locului accidentului fără încuviințarea poliției. Cum această ultimă infracțiune a fost comisă în termenul de supraveghere, ultimele pedepse au fost contopite, bărbatul având de executat în final o condamnare de un an și 10 luni de închisoare. Sentința definitivă a fost pronunțată luni, pe 4 ianuarie a.c., de Curtea de Apel Suceava.

 

 

Deja ai votat!
se încarcă...