joi, februarie 2, 2023
AcasăLocalO nouă expoziţie la Galeriile de Artă "Ştefan Luchian"

O nouă expoziţie la Galeriile de Artă „Ştefan Luchian”

În perioada 10 – 31 ianuarie, Galeriile de Artă „Ştefan Luchian” vor găzdui expoziţia de arte vizuale Liviu Şoptelea 55.

În expoziție vor fi prezentate peste 50 de lucrări de: pictură, grafică, pictoinstalație & asamblaj, realizate în diverse etape de creație, începând din 1981, făcând parte din diverse serii de proiecte expoziționale.

Expoziția poate fi vizitată zilnic, între orele 9:00 – 16:00. Intrarea este  liberă,  cu respectarea normelor legale impuse de pandemie: purtarea obligatorie și corectă a măștii și distanțare socială. La Galeriile de Artă se găseşte şi Calendarul „Îngeri … din era covidiană”, realizat de Liviu Şoptelea.

Liviu Șoptelea este un spirit novator, un artist pentru care importantă nu este doar forma și cromatica operei, ci mai ales modul în care reușește să transfigureze realitatea cotidiană spre a putea transmite celorlalți profunzimea crezului său artistic. În acest sens, el abordează și îmbină în mod strălucit tehnicile tradiționale cu cele moderne, atât în realizarea operelor sale, cât și în aranjarea ambientului expoziţional.  Îngerii, fie ei din <era covidiană> , din cele mai recente creații poartă un <dialog> introspectiv și retrospectiv cu stările și emoțiile în care artistul își creează și recreează realitatea cotidiană, coordonate certe ale existenței unui creator de frumos bine ancorat în arta plastică românească contemporană”, a declarat muzeograful Ana Coşereanu.

Născut la 24 ianuarie 1966, la Botoșani, Liviu Şoptelea este licențiat în arte vizuale și absolvent de studii de master în conservarea și restaurarea operei de artă al Universității de Arte „George Enescu”, Iași. Pictorul este conservator la Secția de Artă Pastică și Etnografie a Muzeului Județean Botoșani – Galeriile de Artă „Ștefan Luchianˮ .

Liviu Şoptelea a avut până acum numeroase expoziţii personale

Membru titular al U.A.P.R. – Filiala Iași, secția Pictură, artistul are o activitate artistică deosebit de bogată, cu  numeroase expoziții personale: Memorialul Ipotești – Sala „Horia Berneaˮ – „Îngeri la Ipoteștiˮ, 2019; Galeriile Armas 51 – Toledo, Spania – „Angelos Urbanosˮ, 2018; Centrul Cultural pentru UNESCO „Nicolae Bălcescuˮ, București – „Printre îngeriˮ, 2017; Galeriile Ellite Art București – „Îngeri urbani – Îngerariumˮ, 2016; Pictură & instalație „Poezia semnelorˮ, Universitatea „Ștefan cel Mareˮ Suceava, martie 2014; Gravură – „Eroticaˮ, Prăvălia cu cărți, Constanța, octombrie 2011; Artă plastică, City Gallery Suceava, august 2009; Pictură „Liviu Șoptelea ʼ40ˮ, Botoșani, ianuarie 2006; Pictură & gravură „Repetând bronzul tăceriiˮ, Universitatea „Spiru Haretˮ Brașov, august 2005 etc.

De asemenea, Liviu Șoptelea a participat la prestigioase evenimente expoziționale din ţară şi străinătate.

De-a lungul anilor, artistul a primit numeroase premii, printre care: Premiul pentru instalație – „Identități ieșeneˮ, Iași, 2020; Premiul pentru pictură – Festivalul Internațional „Empatii de o parte și alta a Prutuluiˮ, Iași – Chișinău, 2020; Premiul WEB LIKE – Festivaluri Internațional „ARTEˮ, Iași, 2019; „Teiul de argintˮ, Botoșani, 2017; „Gratitudeˮ – The Small Monmartre of Bitola, Macedonia, 1999; Mențiune specială la concursul de artă plastică „Artur Veronaˮ, Dorohoi, 1992; Premiul special al juriului – expoziția „Atelier ʼ89ˮ Botoșani, 1989; Premiul I la Concursul republican de artă plastică, 1987, 1985, 1983.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
2.2 ° C
3.6 °
-0 °
69 %
2.5kmh
100 %
joi
7 °
vin
4 °
sâm
2 °
Dum
-1 °
lun
-5 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Din când în când, trebuie să le amintești oamenilor că bei, dar bei cu stil.

EDITORIAL

Mediatizatul caz al fraților Tate care și-au deschis un punct de lucru „altfel” la o margine de București nu reprezintă decât vârful unui aisberg...

GÂNDUL ZILEI

De la anul, este cert, Veți primi pe telefoane Când nevasta e cu toane, Mesaje tip ... Ro Alert! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

 

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...