Spitalul Judeţean caută zeci de medici pentru angajare

Începutul de an va aduce şi unul dintre cele mai consistente anunţuri de angajare pentru Spitalul Judeţean. Aflată într-un deficit enorm de medici, unitatea va scoate la concurs nu mai puţin de 20 de posturi în acelaşi timp, pe toate specialităţile.

Decizia aparține preşedintelui Consiliului Judeţean, după ce reprezentanţii celui mai mare spital din judeţ au trimis mai multe solicitări către CJ, care este coordonatorul unităţii sanitare, legate de deficitul mare de personal medical superior. Astfel, 20 de posturi de medic vor fi scoase la concurs în primăvara acestui an. Singura condiţie care mai rămâne de îndeplinit este aprobarea bugetului de salarii pentru cele 20 noi posturi.

Potrivit reprezentanţilor spitalului, cerinţele vor fi minime pentru aceste concursuri, astfel că nu va mai fi nevoie de medici primari sau cu o anumită vechime în activitate, tocmai pentru a atrage tinerii. Vizate sunt secţii precum Neonatologia, Neurochirurgia, Diabet, Cardiologie, Urgenţe, ORL, Oftalmologie, dar şi secţiile exterioare de la Săveni şi Darabani. Criza tot mai mare de medici face ca cel mai mare spital din judeţ să apeleze în continuare la pensionari.

Conducerea unităţii sanitare depune cu regularitate înştiinţări către CJ pentru prelungirea cu încă şase luni a activităţii medicale a medicilor cei mai vechi din spital. Deşi aceştia au trecut de vârsta de pensionare de doi, trei sau chiar patru ani, secţiile pe care activează sunt într-un real deficit, motiv pentru care conducerea spitalului obţine acordul acestora pentru a-şi mai prelungi activitatea la fiecare şase luni pentru a face gărzi sau consultaţii în ambulatoriul de specialitate al spitalului.

Deja ai votat!