Prăjituri pentru domnul Eminescu – Concurs iniţiat de copiii de la Buzz

0

Micii reporteri de la ziarul Buzz au decis să-l omagieze pe Mihai Eminescu într-un mod inedit, în săptămâna cu 15 ianuarie, ziua poetului și Ziua Culturii Naționale. Copiii au pregătit câte o prăjitură ori un tort cu titluri unicat. Delicatesele pregătite de copii s-au numit Revedere, Luceafărul, Dorință, Somnoroase păsărele sau Ce-ți doresc eu ție, dulce Românie, titluri de poezii pe care copiii le știu, le recită, le iubesc.

În video-urile create au exprimat dragostea lor pentru domnul Eminescu, căci sunt mici, dar cu iubire de marele poet. Și sunt din Botoșani unde Eminescu a văzut lumina ochilor acum 171 de ani. Iar asta le sporește și mai tare mândria și bucuria de a fi călcat pe drumurile natale. Ale lor și ale lui. 

Acțiunea organizată de departamentul de activități al redacției Buzz coordonat în acest an de Denisa Franț, în vârstă de 11 ani, se desfășoară în parteneriat cu Europe Direct Botoșani, astfel că imaginile cu micii reporteri în rol de cofetari, alături de prăjitura <eminesciană> de data aceasta, pot fi apreciate pe pagina partenerului, copiii urmând a fi premiați în funcție de reacțiile primite”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Asociaţia Buzz.

Concursul se adresează şi altor copii care doresc să-l omagieze pe Mihai Eminescu

În cazul în care alți copii care nu fac parte din redacția Buzz se simt inspirați de ideea reporterilor Buzz de a-l omagia pe Eminescu, pot trimite, până pe 15 ianuarie, la adresa contact@telebuzz.ro fotografii cu ipostaza lor de cofetar și prăjitura lor care trebuie să poarte numele unei poezii scrise de Mihai Eminescu. Imaginile vor fi postate pe pagina Europe Direct Botoșani pentru concursul care se va desfășura în perioada 15 – 20 ianuarie.

Copiii reporteri pregătesc pentru data de 15 ianuarie și un clip video dedicat acțiunii. Acesta va fi postat pe canalul lor de Youtube, Televiziunea Adolescenților.

Deja ai votat!
se încarcă...