Mihai Eminescu a fost omagiat în biserica unde a fost botezat (video)

0

Poetul naţional Mihai Eminescu a fost omagiat astăzi şi în biserica unde a fost botezat. La slujba de la Biserica Uspenia, oficiată de preoţii Teodor Candrea, Dumitru Mateciuc şi Ioan Iordachi, au participat primarul Cosmin Andrei, viceprimarul Liviu Toma, Bogdan Dăscălescu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Florin Egner, directorul Zonei Metropolitane Botoşani, scriitori botoşăneni şi alţi botoşăneni care au dorit să participe la această importantă slujbă de început de an.

Slujba a fost emoţionantă. În finalul acesteia, preotul paroh Teodor Candrea a mulţumit oficialilor că au continuat tradiţia de 30 de ani în Biserica Uspenia, de a se face un Te Deum de mulţumire pentru naşterea poetului Mihai Eminescu. Totodată, preotul paroh a mulţumit pentru faptul că, în această seară, Biserica Uspenia, alături de alte clădiri emblematice, va fi iluminată, urmare a iniţiativei Ministerului Culturii.

Ce dorim toţi, împreună cu Eminescu României, ştim. Dumnezeu ştie când se va şi împlini. El a murit, au trecut atâţia ani şi <Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie> nu a reuşit să se concretizeze”, a spus Teodor Candrea.

Deja ai votat!
se încarcă...