Botoșăneanca Irina Alexe propusă secretar de stat în MAI

foto arhivă Irina Alexe (centru) în timpul unei vizite de lucru la Botoșani

Botoșăneanca Irina Alexe, fost secretar de stat în Guvernul Cioloș din 2016, a fost propusă de Alianța USR-PLUS pentru o funcție de secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne (MAI). În prezent pensionară de lux (n.r. – ar avea o pensie de circa 13.000 de lei), Irina Alexe, în vârstă de 46 de ani, deține gradul de chestor și ar urma să fie reactivată pentru a fi trimisă în structura de conducere a MAI.

Irina Alexe s-a născut pe 19 martie 1974, la Săveni, a urmat cursurile fostului Liceu Sanitar și apoi Academia de Poliţie, fiind absolventă a Facultății de Drept. În perioada iulie 2006-iunie 2009 a deținut funcția de secretar de stat adjunct, după care a trecut pe postul de secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei, funcție pe care a deținut-o în perioada iunie-octombrie 2009.

Cel mai tânăr general din Poliţia Română

Tot în 2009, când a împlinit 35 de ani, ea a fost avansată în gradul de chestor, fiind cel mai tânăr general din Poliția Română. Ulterior, ea a revenit în cadrul MAI, unde a lucrat până în 2010, când a trecut pe funcția de şef al Departamentului pentru Relaţia cu Parlamentul din iulie 2010.

În anul 2016, în calitate de secretar de stat în MAI, Irina Alexe a coordonat organizarea ședințelor Guvernului, instituțiile prefectului și procesul de organizare a alegerilor, după care s-a pensionat la numai 42 de ani.

Înscrisă în PLUS, botoșăneanca a fost cea care a coordonat dezvoltarea în teritoriu a acestei formațiuni politice.

Irina Alexe este în prezent cercetător științific asociat la Institutul de Cercetări Juridice „Acad. Andrei Rădulescu” al Academiei Romane. Este expert în elaborarea și susținerea, în cadrul procedurilor guvernamentale și parlamentare, a proiectelor de acte normative ce vizează domeniul afacerilor interne și funcționarea administrației centrale și locale. Totodată, ea este autor al unor volume și articole în domeniu, ariile sale de interes vizând dreptul administrativ, dreptul constituțional și dreptul european.

 

Deja ai votat!