Comune fără medic în plină pandemie

0

Într-o perioadă în care întreaga lume trece printr-o criză sanitară extrem de gravă, nu mai puțin de șapte comune din județul Botoșani au rămas fără medici de familie, după ce aceștia au plecat fie să profeseze în afara țării, fie au renunțat de bună voie și s-au îndreptat spre alte zone mai apropiate de orașe.

Este vorba de Avrămeni, Adășeni, Concești, Dimăcheni, Drăgușeni, Manoleasa și Vorniceni, unde locuitorii sunt nevoiți să străbată kilometri către cabinetele medicilor de familie din zonele limitrofe pentru o rețetă sau un consult.

În cinci dintre aceste comune, situația persistă de mai mulți ani. Posturile sunt date spre ocupare, însă nu se prezintă nimeni.

Și în municipiul Botoșani sunt disponibile două posturi. „Veniturile la cabinete nu sunt atât de atractive și atunci preferă alte variante. Înființarea unui cabinet presupune niște investiții din partea medicului, dacă nu le suportă primăria. Și probabil din cauza asta nu vin la posturi. La Botoșani nu este o problemă, că sunt alți medici la care se pot înscrie. Problemă este pentru asigurații care trebuie să meargă dintr-o comună în altă. Medicii din zonă ar putea să-și înființeze puncte de lucru acolo unde nu sunt medici de familie, dar nici asta nu s-a întâmplat”, a declarat Carmen Nicolau, președintele Casei Județene de Asigurări de Sănătate.

Deja ai votat!