Contrabandă de proporții dejucată de polițiștii de frontieră dorohoieni

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Dorohoi au reţinut, în vederea confiscării, 12.000 de pachete cu ţigări, în valoare totală de peste 120.000 de lei, pe care patru cetăţeni ucrainieni au încercat să le introducă ilegal în România. Operațiunea a avut loc joi seară, pe 28 ianuarie a.c., în jurul orei 19.50, când polițiștii de frontieră au observat cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, pe teritoriul Ucrainei, patru persoane care transportau spre linia de frontieră colete voluminoase, îndreptându-se Racovăţ (comuna Pomârla).

Cei din patrulă i-au monitorizat pe suspecți, însă la un moment dat echipajul a fost observat de indivizi, care, profitând de condiţiile meteo şi de întuneric, au abandonat coletele și au fugit înapoi în Ucraina.

„Întrucât cetăţenii în cauză nu s-au supus somaţiilor legale, poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind trase focuri de avertisment în plan vertical. La inventarierea bunurilor, a rezultat cantitatea de 12.000 de pachete cu ţigări (240.000 de ţigarete), în valoare de 120.000 de lei, cantitate ce a fost ridicată, conform prevederilor Codului de Procedură Penală, în vederea continuării cercetărilor”, a precizat Minodora Răcnea, purtător de cuvânt în cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Botoșani.

Anchetatorii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trecere ilegală a frontierei de stat şi contrabandă, în vederea depistării şi identificării tuturor persoanelor implicate.

Deja ai votat!