Acțiuni pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2

foto arhivă - acțiunile au loc și în magazine

Autoritățile din județ continuă acțiunile pentru prevenirea și limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2. În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști, jandarmi, polițiști locali, polițiști de frontieră, lucrători din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență, precum și specialiști din cadrul Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitar Veterinară, Inspectoratului Teritorial de Muncă și Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului, au acționat pentru verificarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zonele aglomerate dar și mijloace de transport în comun.

Astfel, potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ), pe raza județului au fost organizate cinci acțiuni punctuale, atât în sistem propriu cât și integrat, în cadrul acestora fiind controlate 78 de locații.

„În urma neregulilor constatate, echipele de control au aplicat 27 de sancțiuni contravenționale, valoarea totală a acestora fiind de peste 3.000 de lei. De asemenea, au fost verificate cu privire la respectarea măsurilor impuse 302 persoane izolate și 1.264 persoane aflate în carantină, fără a fi constatate abateri ale prevederilor legale”, a arătat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Botoșani.

 

Deja ai votat!