spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTInternat la psihiatrie după ce a sunat degeaba la 112

Internat la psihiatrie după ce a sunat degeaba la 112

Un bărbat din Tudora a ajuns să fie internat la Psihiatrie şi amendat, după ce, timp de două ore a pus pe jar echipele de intervenţie în toiul nopţii.

Incidentul a avut loc luna trecută, când bărbatul, în vârstă de 52 de ani, a apelat serviciul 112, solicitând la miezul nopții ajutorul cadrelor medicale spunând că „îl doare inima” şi nu poate respira. Acesta a dat o adresă din localitate, însă, ajunse la faţa locului, cadrele medicale nu au găsit pe nimeni.

Între timp, bărbatul a mai sunat de câteva ori, spunând că se simte foarte rău şi nu mai poate de durere. Dispecerii de la Ambulanţă l-au apelat pe numărul de pe care a sunat, spunându-i că nu găsesc respectiva adresă şi l-au rugat să iasă la poartă, sau să le dea un punct de reper mai clar, însă, acesta spunea doar că stă lângă casa unei procuroare şi are gardul negru cu un lacăt galben. De asemenea bărbatul s-a arătat revoltat de faptul că i s-a cerut să iasă la poartă, spunând că în starea în are era abia se putea mişca şi nu putea ieşi în frig.

Ajutor cerut de la STS

Cum în continuare nu reuşeau să găsească adresa, conform indicaţiilor acestuia, cei de la Ambulanţă au apelat la colegii de la STS pentru a se încerca localizarea telefonului mobil, însă acesta era un model vechi, cu tastatură cu butoane, ceea ce face imposibilă localizarea prin sistem GPS.

Singura modalitate era triangularea semnalului telefonului mobil, însă aceasta se face pe o arie mare şi singura informaţie clară era că bărbatul chiar era undeva în Tudora. Luând în calcul că bărbatul ar putea chiar să se simtă rău, cei din ambulanţă au continuat să caute, în miez de noapte, pe străzile din Tudora.

Medicul coordonator din dispecerat a apelat şi la ajutorul responsabililor din comună, sunându-l pe secretarul comunei, căruia i-a descris ce spunea apelantul şi l-a rugat şi pe acesta să ajute la localizarea bărbatului.

Între timp, acesta suna tot mai nervos şi cerea ajutorul cadrelor mediale, spunând că îi era din ce în ce mai rău, după care închidea telefonul. În cele din urmă, angajatul Primăriei şi-a dat seama despre cine era vorba, spunând că bărbatul locuia în mai multe case părăsite şi a reuşit să conducă personalul medical la locaţia în care se afla acesta.

Amendă aplicată de poliţişti

Aşa cum presupuneau cei de la Ambulanţă, bărbatul nu avea, în realitate, vreo problemă cardiacă. Acesta a fost totuşi transportat la Urgenţe, unde a fost solicitat şi un echipaj al Poliţiei Locale în sprijin. Poliţiştii l-au amendat pe bărbat cu 500 de lei pentru apelare abuzivă şi ulterior au oferit sprijin în transportul acestuia la Secţia de Psihiatrie pentru a fi evaluat şi internat.

„Timp de două ore, un echipaj cu asistent şi ambulanţier a fost reţinut pentru acest caz. Nu se poate anula cazul, până nu sunt informaţii exacte despre pacient. Se putea, la fel de bine, să fie o persoană cu reale probleme de sănătate. Din păcate, însă, la numărul mare de solicitări din această perioadă a pandemiei, se mai adaugă şi astfel de cazuri, care solicită echipajele la maxim şi fac uneori ca adevăratele urgenţe medicale să fie amânate din lipsa de echipaje”, a spus medicul Bogdan Ursu, din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Botoşani.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
11.7 ° C
11.7 °
11.5 °
85 %
1.3kmh
100 %
joi
11 °
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
19 °
lun
19 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...