Tineri băgați în arest, după ce au furat cablul unei firme de telecomunicații

Duminică, pe 7 februarie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele a doi tineri de 25 și 29 de ani, din comuna Stăuceni, cercetați sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat. Potrivit anchetatorilor, în noaptea de 2 spre 3 februarie a.c., suspecții ar fi sustras peste 100 de metri de cablu din cupru aparținând unei rețele de telefonie mobilă și servicii fixe, cauzând un prejudiciu de 12.000 de lei.

„La data de 7 februarie a.c., au fost puse în executare două mandate de percheziție domiciliară la locuințele celor doi, prilej cu care au fost identificate și ridicate în vederea continuării cercetărilor mai multe mijloace de probă care interesează cauza”, a precizat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean.

Tinerii bănuiți de comiterea faptei au fost conduși la sediul poliției, în baza unor mandate de aducere, ulterior față de aceștia fiind luată măsura reținerii pentru 24 de ore.

Urmează ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentați în fața instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

 

Deja ai votat!