Tineri acuzati de omor, după ce au aruncat un bărbat într-o fântână

foto arhivă - procesul se va judeca la Tribunalul Botoșani

Doi tineri din comuna Mihai Eminescu, care au ucis un bărbat, după ce l-au aruncat într-o fântână, au fost trimiși în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani. În urma unei anchete care a durat mai puțin de patru luni, cei doi suspecți, J.M.I., în vârstă de 18 ani, şi G.Ş.P., în vârstă de 27 de ani, au fost acuzați de omor calificat și vor trebui să răspundă în fața magistraților pentru cele întâmplate.

„S-a reţinut că, în noaptea de 20 spre 21 octombrie 2020, în timp ce se aflau într-o zonă izolată, în apropierea pădurii din extravilanul satului Cătămărăşti Vale, comuna Mihai Eminescu, pe fondul unui conflict spontan legat de consumaţia făcută anterior la un local din municipiul Botoşani, inculpaţii au agresat fizic victima P.C., după care au aruncat-o într-o fântână, cauzându-i, astfel, decesul”, a arătat anchetatorii.

Crima a ieșit la iveală după aproape trei săptămâni, mai exact pe 15 noiembrie 2020, când un localnic a găsit trupul neînsuflețit și a sunat la 112. Cercetările aveau să arate că era vorba de P.C., bărbatul de 39 de ani despre care nu se mai știa nimic din 21 octombrie. Poliţiştii au deschis atunci o anchetă pentru ucidere din culpă, fiind dispusă şi efectuarea unei necropsii pentru stabilirea cauzei decesului. Anchetatorii au stabilit că bărbatul fusese agresat de cei doi tineri şi apoi aruncat în fântână. Ulterior, primul dinspre suspecți a fost arestat preventiv, iar cel de-al doilea a fost plasat sub control judicar.

Dosarul penal întocmit pe numele celor doi a fost trimis spre soluționare Tribunalului Botoșani, magistrații fiind cei care vor decide dacă tinerii se fac vinovați de acuzațiile care li se aduc. Până la pronunțarea unei sentințe definitive, ei vor beneficia de prezumția de nevinovăţie.

 

Deja ai votat!