Donaţie de carte franceză pentru Biblioteca Municipală Dorohoi

Biblioteca Judeţeană „Mihai Eminescu” a devenit principalul furnizor de carte franceză al tuturor bibliotecilor din judeţ. În noiembrie 2020, această instituţie a primit, din partea Centrului Internațional Francofon (CIF ) și a Clubului Lions (LC) de Kochersberg, din provincia Alsacia, Franța, 400 de cărți în limba franceză, din diverse domenii, pentru diverse grupuri de vârstă. Drumul coletelor din Strasbourg spre Botoșani a fost coordonat de către Octavian Eusebiu Halici, student în anul III în cadrul Facultății de Științe Politice în limba franceză a Universității din București.

Dacă anul trecut ne-am propus ca, prin intermediul Proiectului <Lire des livres, lire délivre> să înnoim fondul de carte franceză al acestei instituții de cultură, ei bine, patru luni mai târziu, biblioteca cochetă de pe Calea Națională 62 se poate mândri ca fiind principalul furnizor de carte franceză al tuturor bibliotecilor comunale și municipale din județ, proiectul <Lire des livres, lire délivre> devenind o provocare spre autodepășire, dar și o nădejde pentru fiecare elev, student sau adult iubitor al limbii franceze din județul poetului nepereche”, a anunţat Octavian Eusebiu Halici.

Potrivit acestuia, săptămâna aceasta, Biblioteca Municipală Dorohoi a fost prima din cele peste 70 de instituții de cultură din teritoriu care a  beneficiat de o consistentă donație de carte franceză (aproximativ 350 de exemplare fiind adăugate patrimoniului acesteia). „Periodic, toate bibliotecile de pe teritoriul județului Botoșani vor primi o astfel de donație, calculată în funcție de dimensiunea și capacitatea de depozitare a fiecăreia”, a mai spus Octavian Eusebiu Halici.

Deja ai votat!