Director nou la Spitalul Judeţean

0

Cea mai mare unitate sanitară din Moldova, ca număr de paturi, are un nou director de îngrijiri. Începând de astăzi, unul dintre cei mai vechi şi respectaţi asistenţi din cadrul UPU-SMURD va prelua una dintre cele mai importante funcţii din conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) „Mavromati”.

Acesta a preluat locul asistentei Coca – Stela Crîșmaru, al cărei mandat interimar a ajuns la final.

Astfel, funcţia de director de îngrijiri al SJU va fi ocupată, pentru o perioadă de trei luni, de asistentul Florentin Andrei, care activează în cadrul UPU-SMURD aproape de la înfiinţarea unităţii. „Pentru mine este o provocare această poziție și îmi doresc să consolidăm o echipă în care experienţa fiecăruia contează”, a precizat asistentul principal Florentin Andrei, noul director de îngrijiri al SJU.

 

Numirea noului director de îngrijiri a fost făcută de preşedintele Consiliului Judeţean, Doina Federovici, la finele săptămânii trecute.

„Alegerea domnului Florentin Andrei am decis-o împreună cu specialiștii Spitalului Județean, în urma unei ample analize și a primat faptul că este un specialist foarte bun și că, de mai bine de 15 ani, lucrează ca asistent principal în Unitatea de Primiri Urgențe. În condițiile epidemiologice actuale și a provocărilor pe care le aduce modernizarea unității spitalicești, experiența lui este un plus pentru echipa de management a Spitalului Județean. Așa cum am făcut-o și în cazul celorlalte instituții aflate în subordine și în care s-a pus problema schimbării echipei de conducere, am decis să susțin un specialist cu o bună reputație, domnul Florentin Andrei nefiind membru al vreunui partid politic”, a precizat Doina Federovici.

Florentin Andrei activează în cadrul SJU din 1998 şi, pe lângă experienţa din cadrul UPU, a adăugat două perioade de lucru în unităţi sanitare din străinătate. Acesta a activat între 2004 şi 2006 într-un spital din Italia, iar în perioada 2015-2018 într-un spital universitar de urgenţă din Marea Britanie. Unitatea sanitară, care deserveşte o populaţie de puţin peste 600.000 de locuitori, are nu mai puţin de 14.000 de angajaţi, în comparaţie cu SJU „Mavromati”, care, cu cei 2.200 de angajaţi deserveşte peste 400.000 de locuitori.

Deja ai votat!
se încarcă...