Conflict în stradă terminat în arestul poliției. Cinci indivizi reținuți

Cinci bărbați cu vârste cuprinse între de 25 și 43 ani din orașul Bucecea și comuna Pătrăuți (județul Suceava) au fost reținuți astăzi de polițiști, după o răfuială ca-n Vestul Sălbatic. Înarmați cu răngi, pari și topoare, aceștia au fost implicați într-un conflict violent care s-a soldat și cu distrugeri. Scandalul a pornit de la niște amenințări pe o rețea de socializare, după care protagoniștii, care erau plecați în străinătate, au revenit în țară și au avut un prim conflict direct. Duminică, ei au aflat că unul dintre rivali urma să participe la o stare civilă și au decis să se răzbune. Conflictul a avut loc în stradă, însă incidentul a ajuns și la urechile polițiștilor, iar astăzi combatanții au fost ridicați cu mascații.

„În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că, pe fondul unor neînțelegeri mai vechi, la data de 14 februarie 2021, în timp ce se aflau în apropierea Oficiului Stării Civile din orașul Bucecea, județul Botoșani, având asupra lor diferite obiecte contondente, cei cinci bărbați au adresat amenințări cu fapte și acte de violență unor persoane din aceeași localitate, tulburând în acest fel ordinea și liniștea publică. Totodată, trei dintre aceștia au distrus geamurile laterale ale unui autoturism”, au arătat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Botoșani.

Arme albe şi obiecte contondente confiscate în urma percheziţiilor

Cazul a ajuns în atenția Poliției orașului Bucecea, iar în cursul zilei de astăzi anchetatorii au pus în executare patru mandate de percheziție domiciliară pe raza orașului Bucecea, la locuințele suspecților, prilej cu care au fost găsite și ridicate în vederea continuării cercetărilor mai multe obiecte care prezintă interes în cauze, respectiv obiecte contondente și arme albe.

Cei cinci bărbați suspectați de comiterea faptelor au fost reținuți pentru 24 de ore și introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Botoșani, sub acuzațiile de tulburarea ordinii și liniștii publice, amenințare și distrugere. Mâine, suspecții vor fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoșani cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Operațiunea de astăzi a fost organizată în cooperare cu polițiști din cadrul Serviciul de Investigații Criminale, Serviciului de Ordine Publică, Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani, precum și cu sprijinul Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

 

Deja ai votat!