Secretarul prins cu mită este interzis la serviciu

secretarul Petru Anton - fotografie preluată de pe site-ul oficial al Primăriei comunei Frumușica

Reținut de procurori și plasat sub control judiciar pentru luare de mită, secretarul comunei Frumușica, Petru Anton, nu are voie să exercite profesia și să desfăşoare activitatea în exercitarea căreia a comis fapta. Așa au decis anchetatorii, iar măsura a fost menținută inclusiv de instanța de judecată atunci când Petru Anton a contestat controlul judiciar. Prin urmare, acesta nu s-a mai prezentat la serviciu, iar prerogativele de secretar al comunei au fost preluate de un alt angajat cu studii de Drept din cadrul Primăriei Frumușica. „Am putea prelua pe cineva prin transfer, însă nimeni nu este dispus să vină la noi”, a spus primarul comunei, Constantin Corneliu Bălășanu.

Cert este că după flagrantul organizat de procurori, cercetările au continuat. Astfel, anchetatorii i-au chemat la audieri pe primarul comunei, Constantin Corneliu Bălășanu, pe viceprimarul Nelu Cuibar, dar și pe un inginer care urma să execute lucrarea, care au fost interogați în calitate de martori.

300 de Euro „plată” pentru un contract de concesiune

Petru Anton a fost ridicat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani în seara zilei de 1 februarie a.c., sub acuzația de luare de mită, fiind bănuit că i-ar fi pretins unui localnic 300 euro pentru un contract de concesiune. Ancheta a pornit de la un denunț făcut pe 28 ianuarie a.c., iar procurorii și polițiștii au organizat un flagrant cu ajutorul unor bancnote marcate. Suma a fost predată denunțătorului, iar când acesta s-a întâlnit cu secretarul, în fața locuinței acestuia, și-au făcut apariția și procurorii. Banii marcați au fost găsiți în buzunarul hainei cu care era îmbrăcat secretarul, însă ulterior Petru Anton a negat faptul că ar fi cerut vreun ban. Ba mai mult, el a susținut că nu știa de suma respectivă și a avut impresia că i s-ar fi strecurat în buzunarul hainei „o adresă”.

Anchetatorii au ridicat mai multe documente de la Primăria comunei Frumușica și continuă cercetările, însă, până la pronunțarea unei sentințe definitive, secretarul comunei Frumușica va beneficia de prezumția de nevinovăție.

 

Deja ai votat!