Propunere pentru Nova Apaserv – Asfalt refăcut cu banii pentru apa meteorică

0

Pentru a nu mai aştepta cu lunile refacerea carosabilului după intervenţii la reţeaua administrată de Nova Apaserv, primarul Cosmin Andrei intenţionează să propună conducerii societăţii încheierea unui protocol în baza căruia municipalitatea să refacă porţiunea de stradă sau trotuar afectată, iar banii cheltuiţi să fie scăzuţi din factura pe care municipalitatea o plăteşte anual pentru apa meteorică.

Vom discuta cu ei şi le voi propune să modificăm regulamentul, astfel încât să asfaltăm noi şi să ne compensăm cu sumele pe care le datorăm pentru apa meteorică. Am nevoie de un aviz din partea juriştilor şi de un accept din partea companiei, dar consider că dacă perfectăm acest protocol, rezolvăm această problemă a disconfortului cauzată, probabil, de problemele financiare pe care le are compania”, a explicat Cosmin Andrei.

Edilul a găsit această soluţie presat de cetăţenii care sună la primărie şi întreabă de ce nu se asfaltează zonele după rezolvarea unor avarii la apă. „Avem zone unde nu s-a asfaltat nici astăzi, după şase luni de la remedierea avariei. Cetăţenii nu înţeleg că reabilitarea trebuie să o facă Nova Apaserv, chiar dacă, acolo unde sunt intervenţii în carosabil sunt panouri pe care scrie Nova Apaserv. Ei sună şi ne întreabă de ce nu asfaltăm înapoi strada. Corect este ca să se pună asfalt într-un timp rezonabil, astfel încât să fie un disconfort cât mai mic”, a mai spus Cosmin Andrei.

Luna trecută primarul afirma că sunt 15 zone în oraş unde carosabilul nu a fost refăcut după rezolvarea unor avarii. Oficialii Nova Apaserv au explicat că operatorul a avut din octombrie conturile blocate şi nu a făcut plăţi către furnizori, astfel că reprezentanţii firmei Conrec au refuzat să mai lucreze pentru Nova Apaserv.

Deja ai votat!
se încarcă...