Tragedie anchetată mai bine de cinci ani

foto arhiva - anchetele in cazul accidentelor mortale durează ani de zile, din cauza expertizelor

O tânără din municipiul Dorohoi, implicată în urmă cu mai bine de cinci ani într-un accident rutier soldat cu decesul unui bărbat, a fost trimisă în judecată pentru ucidere din culpă.

Tragedia a avut loc în dimineața zilei de 17 septembrie 2015, pe bulevardul Victoriei din municipiul Dorohoi, în apropierea Școlii Gimnaziale „A.I. Cuza”. Atunci, un biciclist, Mihai P, în vârstă de 59 de ani, se deplasa pe banda 1, iar la un moment dat a încercat să depășească o mașină care staționa, dar nu s-ar mai fi asigurat la efectuarea manevrei.

Surprins de un autoturism VW Bora condus de Loredana Mihaela I., bărbatul a fost proiectat pe asfalt și s-a ales cu un traumatism grav la cap. Preluat de o ambulanță, el a fost transportat la spital, însă din cauza leziunilor severe suferite, cadrele medicale au luat în calcul transferarea acestuia la o clinică de specialitate din Iași. În timp ce se afla în ambulanța care îl transporta spre elicopterul SMURD, bărbatul a decedat.

Cazul a fost anchetat de polițiștii rutieri, iar investigațiile au durat până anul acesta. Dosarul penal a fost înaintat Judecătoriei Dorohoi, iar în urma procesului judecătorii vor stabili dacă tânăra a avut vreo culpă în producerea accidentului.

 

Deja ai votat!