Război politic pe bursele elevilor

0
Ada Macovei a anunţat că se va adresa instanţei, dacă proiectul vizând majorarea cuantumului burselor elevilor nu va fi pus în dezbaterea deliberativului local

Ada Macovei, inspector şcolar general adjunct şi consilier municipal PNL, nu renunţă la demersul vizând majorarea cuantumului burselor elevilor. În debutul şedinţei de ieri a deliberativului municipal, Ada Macovei a întrebat de ce proiectul consilierilor liberali nu a fost introdus pe ordinea de zi.

Acest proiect de hotărâre a fost semnat şi asumat de către toţi consilierii municipali PNL, în luna decembrie. “Se încalcă în mod flagrant Codul Administrativ, Ordonanţa de Urgenţă 57 pe 2019 care prevede clar la articolul 136 că nu mai târziu de 30 de zile proiectele depuse trebuie distribuite compartimentelor de specialitate, după care care să ajungă la comisii, să primească aviz sau să fie respinse”, a  spus Ada Macovei,

Alesul local a cerut ca în maxim cinci zile lucrătoare să primească un răspuns sau să se iniţieze şedinţă extraordinară pentru acest proiect, la care ţine foarte mult şi de care nu vrea să se despartă fără a primi un răspuns competent din partea compartimentelor de specialitate din primărie. În caz contrar, ea a anunţat că se va adresa instanţei de contencios administrative sau chiar va face “plângeri penale pentru abuz sau neglijenţă în serviciu celor care ar fi trebuit să îi răspundă”.

Valorile propuse de consilierii liberali sunt: 301 de lei (bursa de performanţă), 251 de lei (de merit), 201 de lei (de studiu), 301 de lei (socială).

Cuantumul burselor a fost aprobat pe 14 decembrie

În şedinţa din 14 decembrie 2020, valorile aprobate pentru bursele elevilor au fost de 200 de lei (performanţă), 150 de lei (de merit), 130 de lei (de studiu), 120 de lei (socială). Aceste valori au fost aprobate de către consilierii PSD: Călin Bosovici, Silvia Diaconu, Petru Taielup, Marius Rogojinschi, Daniela Vicol, Bogdan Buhăianu, Marian Murariu, Dana Lăzăruc, Gabriel Tanasă, Marius Buliga şi Liviu Toma (Pro România). Au votat împotrivă consilierii PNL: Cătălin Boboc, Cătălin Flutur, Maricel Maxim, Eugen Ţurcanu, Ada Macovei, Cătălina Lupaşcu, Daniel Botezatu, Andrei Amos, respectiv Raluca Curelariu şi Marcel Gheorghiţă, de la USR – PLUS.

Deja ai votat!
se încarcă...