vineri, mai 20, 2022
AcasăLocalÎnceput de primăvară cu vreme capricioasă

Început de primăvară cu vreme capricioasă

Primăvara începe la Botoşani cu vreme schimbătoare. Astfel temperaturile vor oscila între 4 şi 17°C pe timpul zilei şi vom avea parte de ploi şi de ninsoare în această perioadă.

Astăzi maxima va fi de 4°, în timp ce minima va fi cu doar un grad peste pragul de îngheţ. De asemenea pe parcursul zilei există şanse de lapoviţă.

Mâine, în schimb, va fi soare pe tot timpul zilei, iar maxima va ajunge la 12°C. Seara, însă, temperatura resimţită va coborî până la -1°C.

Miercuri, cerul va fi acoperit cu nori în cea mai mare parte a zilei, iar temperatura maximă va fi de 8°C, în timp ce noaptea senină va aduce temperaturi de până la -5°C.

Joi, vom avea din nou parte de o zi frumoasă de primăvară, cu o maximă de 17°C şi soare pe tot parcursul zilei. Temperaturile se vor menţine pozitive şi noaptea, când mercurul din termometre va coborî până la 3°C grade.

Vineri, deşi temperaturile vor fi în continuare ridicate, ajungând până la 12°C, cerul va fi noros, iar seara vom avea parte de lapoviţă şi o temperatură de -3°C.

Sâmbătă vremea se va răci şi există şanse de ninsori uşoare. Temperaturile se vor situa între 4°C, maxima şi -6°C, minima. Vremea va continua în aceeaşi notă şi duminică, atunci când norii vor rămâne pe cer, iar maximele şi minimele vor fi asemănătoare celor de sâmbătă.

Prima săptămâna de primăvară vine cu babe, personaje din folclorul popular românesc. Acestea erau considerate femei știutoare, inițiate, specialiste în domeniul practicilor divinatorii. Exista și o toponimie a Babelor, a strămoașelor și moașelor mitice, considerate un fel de divinități meteorologice, active la începutul primăverii. În Dicționarul de simboluri și arhetipuri culturale, Ivan Evseev arată că „în mitologia calendaristică sunt prezente în forma Zilelor Babelor (1-9/12 martie), marcând timpul schimbător și capricios de primavară.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
26.6 ° C
26.6 °
25 °
39 %
3.1kmh
100 %
vin
27 °
sâm
26 °
Dum
20 °
lun
16 °
mar
20 °
RON - Română (nou) leu
EUR
4,9492

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Președinta CJ explică viitorul în aer liber. Telefonul e pentru vice, i-a scris pe ecran ce să zică.

EDITORIAL

Ampla mișcare împotriva hărțuirii sexuale declanșată în anul 2014 și pornită din lumea filmului s-a extins cu o rapiditate uimitoare pe tot globul. Femei...

GÂNDUL ZILEI

Peste tot în lume, două tagme profesionale au ca obiect de activitate, efectuarea de curse regulate pe traseul minciună - adevăr şi retur :...

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...