Început de primăvară cu vreme capricioasă

0

Primăvara începe la Botoşani cu vreme schimbătoare. Astfel temperaturile vor oscila între 4 şi 17°C pe timpul zilei şi vom avea parte de ploi şi de ninsoare în această perioadă.

Astăzi maxima va fi de 4°, în timp ce minima va fi cu doar un grad peste pragul de îngheţ. De asemenea pe parcursul zilei există şanse de lapoviţă.

Mâine, în schimb, va fi soare pe tot timpul zilei, iar maxima va ajunge la 12°C. Seara, însă, temperatura resimţită va coborî până la -1°C.

Miercuri, cerul va fi acoperit cu nori în cea mai mare parte a zilei, iar temperatura maximă va fi de 8°C, în timp ce noaptea senină va aduce temperaturi de până la -5°C.

Joi, vom avea din nou parte de o zi frumoasă de primăvară, cu o maximă de 17°C şi soare pe tot parcursul zilei. Temperaturile se vor menţine pozitive şi noaptea, când mercurul din termometre va coborî până la 3°C grade.

Vineri, deşi temperaturile vor fi în continuare ridicate, ajungând până la 12°C, cerul va fi noros, iar seara vom avea parte de lapoviţă şi o temperatură de -3°C.

Sâmbătă vremea se va răci şi există şanse de ninsori uşoare. Temperaturile se vor situa între 4°C, maxima şi -6°C, minima. Vremea va continua în aceeaşi notă şi duminică, atunci când norii vor rămâne pe cer, iar maximele şi minimele vor fi asemănătoare celor de sâmbătă.

Prima săptămâna de primăvară vine cu babe, personaje din folclorul popular românesc. Acestea erau considerate femei știutoare, inițiate, specialiste în domeniul practicilor divinatorii. Exista și o toponimie a Babelor, a strămoașelor și moașelor mitice, considerate un fel de divinități meteorologice, active la începutul primăverii. În Dicționarul de simboluri și arhetipuri culturale, Ivan Evseev arată că „în mitologia calendaristică sunt prezente în forma Zilelor Babelor (1-9/12 martie), marcând timpul schimbător și capricios de primavară.

Deja ai votat!
se încarcă...