Paradoxurile pandemiei: alfabetizare IT făcută online

Autoritățile din Todireni se află într-o situație inedită. În vara anului trecut au reușit să contracteze un proiect cu finanțare europeană care include și cursuri de alfabetizare IT pentru copii iar în urmă cu câteva zile au încheiat contractul cu firma care va oferi cursurile. Însă, din cauza situației epidemiologice, acestea ar trebui să se desfășoare online.

„Noi încercăm să împingem cursurile, să le mutăm mai spre vară, pentru că e aberant să vrei să înveți pe cineva să folosească un calculator dar să ții cursurile online, deci el să folosească deja calculatorul. Sperăm să se desfășoare fizic, de aceea încercăm să le mutăm spre luna iunie”, spune Petru Toma, primarul din Todireni. Cursurile în cauză se numesc ”servicii de instruire nonformală” și includ trei direcții. Prima se referă la instruirea în domeniul managementului și antreprenoriatului social pentru 5 persoane din cadrul centrului de zi.

150 de copii învață engleză și să utilizeze calculatorul

Pentru copii sunt celelalte două activități de instruire nonformală. Pentru alfabetizare IT sunt programate 10 serii de instruire a câte 15 elevi, adică 150 de copii în total. „Da, sunt doar elevii noștri din comună. Noi suntem beneficiarii proiectului, ne-au ajutat la scris câteva persoane dar e proiectul nostru, nu avem parteneri. Deci sunt doar copiii noștri. Aparatura o avem, a fost cumpărată prin proiect, rămâne să facem cursurile”, explică primarul Petru Toma.

Cealaltă componentă educațională este legată de inițiereea copiilor în limba engleză pe zona de comunicare. Și de această dată este vorba despre 150 de copii împărțiți în 10 serii. Contractul pentru realizarea cursurilor a fost încredințat firmei bucureștene Star Consulting&Training pentru suma de 258.500 lei.

Deja ai votat!