Urmărire cu mașina de poliție după un tânăr care și-a făcut de cap în carantină

Urmărire cu mașina de poliție după un tânăr care a încălcat măsura carantinei și a crezut că poate să facă ce vrea pe șosele. Blocat în trafic, tânărul s-a ales până la urmă cu un dosar penal.

Totul s-a întâmplat miercuri, pe 3 martie a.c., când polițiștii din cadrul Poliției Orașului Flămânzi, aflați în patrulare pe raza comunei Frumușica au încercat să oprească un autoturism care se deplasa pe drumul comunal DC 46. Cel de la volan a ignorat însă semnalele echipajului, continuându-și deplasarea. Prin urmare, polițiștii au pornit în urmărirea acestuia, goana continuând pe o distanță de aproximată 4,5 kilometri. Într-un final, mașina suspectă a fost blocată în trafic, pe un drum secundar.

„În urma verificărilor efectuate s-a stabilit identitatea conducătorului auto în persoana unui tânăr de 25 de ani din comuna Frumușica, precum și faptul că acesta nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, iar autoturismul pe care îl conducea avea numerele de înmatriculare expirate din anul 2018. Mai mult de atât, conducătorul auto avea o alcoolemie de 0,41 mg/l în aerul expirat și figura în bazele de date ca fiind în carantină la domiciliu din data de 02 martie a.c.”, a arătat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani.

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere fără permis, conducere sub influența alcoolului și conducerea unui autovehicul neînmatriculat.

De asemenea, tânărul a fost sancționat cu amendă în cuantum de 2.000 de lei pentru nerespectarea măsurii carantinei la domiciliu.

 

Deja ai votat!