„Free Dacians” și-au început misiunea în Afganistan

Militarii botoșăneni aparținând Detașamentului Protecția Forței „Free Dacians” și-au început misiunea internațională în Afganistan. Luna trecută, aceștia s-au îmbarcat la bordul unei aeronave C-130 Hercules din dotarea Forțelor Aeriene Române, care a decolat de pe Aeroportul Internațional Iași.

Militarii acestei structuri s-au instruit la Batalionul 335 Artilerie „Alexandru cel Bun” din Botoșani și vor executa timp de șase luni o misiune internațională în teatrul de operații din Afganistan.

Brigada 15 Mecanizată „Podu Înalt” (n.r. – din care face parte și Batalionul 335 Artilerie „Alexandru cel Bun” din Botoșani) a generat în premieră atât Batalionul 634 Protecția Forței „Jderii”, cât și Detașamentul Protecția Forței „Free Dacians”.

Marea unitate a pregătit, instruit și dislocat aceste două structuri pentru asigurarea următoarei rotații conform angajamentelor asumate de România față de partenerii NATO.

Totodată, brigada a coordonat pregătirea echipelor de instruire, consiliere și asistență TAAC (Train Advise Assist Command), care în acest moment își desfășoară activitatea în Afganistan.

 

Deja ai votat!