Botoșănenii pot cere vaccinarea antirabică gratuită pentru 80 de mii de câini și pisici

Foto: arhivă
Foto:arhivă

Veterinarii botoșăneni vor cumpăra 80.000 de doze de vaccin antirabic pentru câinii și pisicile cu stăpân din județ. Proprietarii animalelor trebuie să solicite vaccinarea împotriva turbării la Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) iar imunizarea se va face gratuit.

„Produsul biologic și manopera sunt suportate integral de la bugetul statului, proprietarii de animale neavând nici o obligație de plată către medicul veterinar de circumscripție concesionată”, spune Mihai Țurcanu, șeful DSVSA. Pentru dozele de vaccin antirabic DSVSA va plăti circa 84.000 lei.

Tot în această perioadă se cumpără și vaccinuri pentru prevenirea tuberculozei și a antraxului. Potrivit DSVSA, vor fi cumpărate 100.000 doze tuberculină mamiferă și 100.000 doze tuberculină aviară pentru controlul alergic al tuberculozei bovine în gospodăriile populației și în fermele comerciale. Pentru gospodăriile populației vaccinul și manopera sunt gratuite, în timp ce fermele comerciale au de achitat doar manopera medicului veterinar. Menționăm că la nivelul județului Botoșani se înregistrează anual între 90.000 și 120.000 de capete de bovine.

De asemenea, DSVSA va cumpăra și 650.000 de doze de vaccin contra antraxului la bovine, ovine, caprine și cabaline, acestea urmând să fie administrate înainte de ieșirea la pășunat.

Deja ai votat!