CJ și Memorialul Ipotești, parteneriat cu Ambasada României în Germania

Consiliul Județean Botoșani și Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu” au aderat la Platforma dedicată cooperărilor diasporei academice și de excelență cu mediile instituționale și profesionale din România.

Consorțiul din cadrul Platformei, creată de Ambasada României în Germania, cu participarea Mitropoliei Germaniei, Europei Centrale și de Nord și a Asociației de IT Citizen Next, are drept miză principală sprijinirea și dezvoltarea de proiecte de cooperare internațională.

În România, la acest proiect al Ambasadei au aderat Academia Română, universitățile din București, Cluj, Iași, Timișoara, Sibiu, Brașov și Alba-Iulia, precum și de o serie de instituții centrale precum Ministerul Cercetării, Ministerul Sănătății, Departamentul pentru Românii de Pretutindeni etc.

Participarea instituțiilor botoșănene la Platformă are drept obiectiv principal promovarea patrimoniului deținut prin construirea unor proiecte de promovare în Germania și România, precum și în alte spații ale mediului internațional.

Inițiativa acestui parteneriat are la bază o legătură specială, datorată prezenței lui Eminescu ca student al Universității Friedrich Wilhelm și ca secretar al Agenției Diplomatice Române în capitala germană, dar și valorilor de blazon ale lui Iorga, Luchian – ambii cu studii academice în spațiul german, respectiv, Berlin și Leipzig – și Enescu.

Credem că am putea sprijini dezvoltarea rețelelor profesionale construite deja, antrenând specialiști din diverse domenii care au făcut dovada excelenței profesionale, am putea oferi sprijin, prin instituțiile noastre, în organizarea unor evenimente, am putea, în fine, crea proiecte noi, întemeiate pe valoare, solidaritate și creativitate”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

Deja ai votat!