720 de botoşăneni se pot vaccina zilnic împotriva Covid19

Ministerul Sănătății a aprobat trei fluxuri noi pentru vaccinarea anti COVID. Două vor funcționa în centre noi de vaccinare, respectiv la Bucecea și Vorona, iar un flux va mai fi la Liceul Pedagogic.

Cele trei cabinete au devenit operaţionale începând de miercuri pentru programarea în vederea imunizării cu vaccinul produs de compania Moderna, potrivit directorului Direcției de Sănătate Publică, Monica Adăscăliței.

Procesul de vaccinare va începe luni, 15 martie, iar capacitatea de vaccinare a fiecărui cabinet este de 60 de persoane pe zi.

Astfel judeţul are trei fluxuri la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi”, două la Liceul Pedagogic, şi câte un flux la Sala Sporturilor Dorohoi, Flămânzi, Săveni, Darabani, Ştefăneşti, plus două noi fluxuri la Bucecea şi Vorona. Cu alte cuvinte, 720 de botoşăneni se vor putea vaccina zilnic începând de lunea viitoare.

La Gheorghe Asachi, Săveni, Darabani şi Ştefăneşti se va vaccina cu Pfizer, la Flămânzi, Buccea şi Vorona cu Moderna, iar la Pedagogic şi Dorohoi cu AstraZeneca.

Deja ai votat!