Aproape 300 de copii de grădiniţă trimişi la cursuri online (video)

Abia când copiii de grădiniţă au început iar să meargă la cursuri, una dintre cele mai mari unităţi de acest fel a fost închisă pentru renovare. Decizia aparţine Primăriei Botoșani, iar grădiniţa a fost închisă în ciuda insistenţelor părinţilor şi chiar a reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar.

„Am copilul acolo. Am primit înștiințare că se închide pentru lucrări în vederea dobândirii autorizației de incendiu. A stat grădinița închisă atâta timp și nu a făcut nimeni nimic și acum, când abia au deschis-o, o închid iar”, a spus părintele unui copil din această grădiniţă.

Astfel, începând de luni, 15 martie 2021, cei 292 de preșcolari, respectiv 11 grupe de copii, din cadrul Grădiniței cu program prelungit nr.22 din Botoșani, au fost nevoiți să-și continue activitatea exclusiv online, abia când părinţii lor începeau să îşi reia programul normal la locurile de muncă.

Copiii ar trebui să facă grădiniţă online un an

Această situație este cauzată de lucrările de modernizare demarate de Primăria municipiului Botoșani, cu fonduri primite prin Programul Național de Dezvoltare Locală.
Gabriel Hârtie, inspector școlar general al IȘJ Botoșani, a declarat că din informarea oficială transmisă de Primăria municipiului Botoșani către unitatea de învățământ, este posibil ca lucrările de modernizare să dureze aproximativ 12 luni, timp în care preșcolarii vor face cursuri online.

Oficialul declară că nu s-a găsit nicio soluție pentru cei 292 de copii de acolo, aceștia fiind nevoiți ca, până la finalizarea lucrărilor de modernizare, să-și desfășoare activitatea în mediul online. Mai mult, şi inspectoratul a solicitat amânarea începerii lucrărilor, însă fără nici un rezultat.

„Dat fiind numărul prea mare de copii, nu am avut spațiu fizic unde să mutăm acești preșcolari. În momentul de față, activitatea lor se desfășoară în mediul online până se finalizează lucrările de modernizare. Noi am sperat să se mai amâne începerea lucrărilor. Până la vacanţa de vară, sau măcar cea de Paşte, dar aceasta a fost decizia Primăriei”, a spus Gabriel Hârtie.

Deja ai votat!