Încasări substanţiale din taxa pentru locuri de parcare

0

Luni, 15 martie, a fost ultima zi în care s-a mai putut plăti taxa de rezervare a unui loc de parcare pe raza municipiului Botoşani. Primarul Cosmin Andrei a anunţat că sumele plătite cu această destinaţie totalizează 1.433.322 de lei. Altfel spus, interesul pentru rezervarea unui loc de parcare este foarte mare, dat fiind faptul că în ultimii ani numărul maşinilor a crescut exponenţial. „Interesul este foarte mare pentru locurile de parcare. Consider că mulţi botoşăneni preferă ca mai întâi să plătească această axă şi după aceea să-şi achite impozitul pe locuinţă şi maşină”, a spus edilul.

După centralizarea datelor, locurile pentru care nu s-a plătit taxa vor fi scoase la licitaţie, după regulile stabilite în regulamentul privind administrarea parcărilor.

Conducerea primăriei caută zone în care pot fi înființate locuri de parcare, inclusiv pe străzi cu sens unic cum ar fi Ștefan Luchian sau Parcul Tineretului.

Astfel, pe strada Viilor vor fi înfiinţate 25 de locuri de parcare. „Am mai identificat un teren pe Mihail Kogălniceanu unde să construim o parcare. La Școala <Grigore Antipa> avem o suprafață de teren și am transmis colegilor să analizeze maniera în care putem construi o parcare pe un teren aflat în proprietatea municipiului”, a explicat Cosmin Andrei.

Potrivit edilului, o altă stradă unde vor fi înființate noi locuri de parcare este Nicolae Iorga. Funcţionarii din cadrul Serviciului Patrimoniu și Direcției Edilitare au primit ca sarcină să identifice şi alte zone din municipiu unde pot fi amenajate noi parcări.

Pe 9 şi 10 martie, municipalitatea a organizat licitaţie pentru rezervarea locurilor pentru care nu a fost plătită taxa pe anul trecut. Cu 1.500 de lei a fost rezervat un loc în zona Adrian Adamiu, în timp ce pentru un loc aflat pe strada Ştefan Luchian un botoşănean va plăti 1.450 de lei anual.

Deja ai votat!
se încarcă...