Emoţii pentru mii de elevi botoşăneni

Mii de elevi botoşăneni se pregătesc pentru susţinerea probelor din cadrul simulării examenelor naţionale. Primii care vor susţine aceste probe sunt elevii de clasa a XII-a şi a XIII-a.

Simularea examenului naţional de Bacalaureat pentru elevii claselor a XII-a şi a XIII-a se va desfăşura după următorul calendar:

22 martie – Limba şi literatura română

23 martie – Proba obligatorie a profilului

24 martie – Proba la alegere a profilului şi specializării

25 martie – Limba şi literatura maternă.

Simularea Evaluării Naţionale pentru elevii clasei a VIII-a se va desfăşura după cum urmează:

29 martie – Limba şi literatura română

30 martie – Matematica

31 martie – Limba şi literatura maternă (pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă).

Ore online pentru elevii care nu participă la simularea examenelor naţionale

Sorin Cîmpeanu, ministrul Eudcaţiei, a anunţat că, pentru asigurarea protecției sanitare, conducerile unităților de învățământ vor putea decide, în funcție de infrastructură, ca activitatea celorlalte clase să se desfășoare online în zilele în care se organizează simulări ale examenelor naționale, indiferent de scenariul de organizare și desfășurare a cursurilor, valabil în zilele respective.

Elevii înmatriculați în unitățile de învățământ din localitățile în care incidența cumulată în ultimele 14 zile a depășit nivelul de 6 la mia de locuitori vor putea susține simulări ale examenelor naționale, cu prezență fizică, după încetarea măsurilor de carantinare, conform unui calendar aprobat de inspectoratele școlare, dar nu mai târziu de 15 mai 2021. În această situație, subiectele vor fi elaborate la nivelul inspectoratelor școlare.

 

 

Deja ai votat!