vineri, martie 29, 2024
AcasăLocal BTMii de fermieri botoșăneni cer subvenții de la APIA

Mii de fermieri botoșăneni cer subvenții de la APIA

Mii de fermieri din județul Botoșani au depus cereri pentru obținerea unor subvenții din partea Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Potrivit unei situații întocmite de Centrul Județean APIA Botoșani, în perioada 1 – 19 martie a.c., în cadrul Campaniei de primire a Cererilor Unice de Plată, în județ au fost înregistrate un număr de 5.647 cereri, pentru o suprafață totală de 16.606,71 hectare.

Cele mai multe cereri au fost depuse la Centrul local din municipiul Botoșani, unde s-au primit 1.743 de solicitări, pentru o suprafață de 4.579,4 hectare de teren. Asta în timp ce la Centrul Dorohoi au fost contabilizate 970 de cereri pentru terenuri agricole ce totalizează o suprafață de 2.476,41 hectare. Însă, potrivit unor statistici oficiale, cereri au fost depuse și la centrele APIA din Darabani, Flămânzi, Săveni, Trușești și Sulița.

Fermierii trebuie să completeze o singură Cerere Unică de Plată

În acest context, reprezentanții APIA reamintesc faptul că fermierii trebuie să completeze o singură Cerere Unică de Plată, chiar dacă utilizează suprafețe de teren în mai multe localități sau județe.

Campania de depunere a Cererilor Unice de Plată se va încheia la data de 17 mai a.c., completarea acestora făcându-se online, pe site-ul APIA www.apia.org.ro, accesând link-ul aplicației IPA-Online http://lpis.apia.org.ro .

Modul de utilizare a aplicației se găsește în ghidul de utilizare al acesteia care poate fi accesat la butonul „Asistență”. Documentele care se atașează la dosarul Cererii unice de plată sau la modificările aduse acesteia sunt cele clasice respectiv copie act de identitate (CI/BI/pașaport), ori certificatul de înregistrare la ONRC/certificatul de înregistrare fiscală precum și dovada deținerii unui cont bancar activ.

Toate aceste documente se transmit prin mijloace electronice, către Centrul Județean Botoșani sau centrele locale de care aparțin fermierii.

 

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
14.4 ° C
14.6 °
13.8 °
44 %
9.7kmh
13 %
vin
19 °
sâm
25 °
Dum
26 °
lun
27 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Nici hoții nu-s dezamăgiți și rămâi și tu cu mașina întreagă.

EDITORIAL

În avalanșa de știri, săptămâna trecută una a trecut aproape neobservată. Este vorba de anunțul făcut de Doina Federovici, președinta consiliului județean, că nu...

EPIGRAMA ZILEI

Drag mi-a fost calul bălan Și pe badea în Merțan Drag mi-e badea și în car Dacă e ... milionar!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...