Municipalitatea a refăcut proiectul vizând extinderea Cimitirului Eternitatea

Revizuirea proiectului vizând extinderea Cimitirului Eternitatea se apropie de final. „Am avut întâlniri pentru înaintarea în lucru a soluţiei tehnice şi financiare revizuite. Proiectantul a cooperat foarte bine, a venit cu soluţii tehnice noi, care scad foarte mult costurile acestui proiect. Cred că în prima jumătate a acestui an proiectul va fi scos la licitaţie”, a declarat viceprimarul Bogdan Buhăianu.

Edilul a estimat că lucrările la primele parcele din noul cimitir vor începe tot în acest an. Prin revizuirea documentaţiei, valoarea investiţiei a scăzut cu aproximativ 40%. Potrivit indicatorilor tehnico-economici aprobaţi de consilierii municipali în şedinţa din 28 ianuarie, valoarea totală a investiţiei era de 18.247.339 de lei, din care construcţii plus montaj 17.668.714 de lei.

Bogdan Buhăianu a explicat că se modifică partea care vizează unele lucrări de adâncime.  Cum cheltuielile cu realizarea drenurilor erau foarte mari, prin modificarea proiectului s-a renunţat la executarea acestor lucrări. „Putem să evităm aceste lucrări deoarece nu construim acolo blocuri, amenajăm morminte”, a mai spus Bogdan Buhăianu.

În total vor fi peste 6.000 de locuri de înhumare

Noul cimitir va fi împărţit pe loturi care vor fi realizate în mai multe etape. Extinderea Cimitirului Eternitatea va fi realizată pe un teren de şapte hectare. Extinderea a fost împărţită în 67 de parcele, însumând 6.934 de locuri de înhumare.

Despre extinderea Cimitirului Eternitatea se vorbeşte din 2013, însă câţiva ani edilii au tot spus că se lucrează la documentaţie. În toamna anului 2019 a fost desemnată firma care a întocmit proiectul tehnic pentru extindere. În august 2020, consilierii municipali au aprobat un proiect de hotărâre vizând indicatorii tehnico-economici pentru această investiţie. Un proiect similar a fost dezbătut şi votat în şedinţa din 28 ianuarie 2021, însă, cel mai probabil, aleşii locali vor trebuie să mai aprobe încă o hotărâre cu indicatorii tehnico economici pentru această investiţie, din moment ce valoarea a scăzut prin revizuirea documentaţiei.

Deja ai votat!