spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTMesaj de Ziua Mondială a Teatrului - "Privesc cu o tristeţe copleşitoare...

Mesaj de Ziua Mondială a Teatrului – „Privesc cu o tristeţe copleşitoare clădirea simbol a oraşului”

Astăzi, 27 martie, este Ziua Mondială a Teatrului. La Botoşani, sărbătoarea este marcată dorinţa actorilor şi spectatorilor de a vedea cât mai curând clădirea Teatrului „Mihai Eminescu” repusă în valoare.

Astăzi, de Ziua Teatrului, mai mult ca oricând, privesc cu o tristețe copleșitoare clădirea simbol a orașului. În locul unei bijuterii arhitectonice stă acum o ruină.

Nimic nu mai amintește de efortul celor care în 1914 au reușit să inaugureze, doar în 2 ani, un edificiu, comparabil prin bogăția și varietatea ornamentației, cu cel din Iași, dovedind că Botoșaniul e un oraș avid de cultură.

Timpul pare că s-a dilatat atât de mult, încât în prezent, echivalentul celor 2 ani înseamnă de fapt 10.

P.S. Gardurile astea goale ar trebui să le acoperim cu fotografiile actorilor noștri extraordinari. În felul ăsta îi vom putea vedea în fiecare zi”, este mesajul Magdei Oleniuc, subprefectul judeţului Botoşani.

Actorii botoşăneni aşteaptă să joace din nou în clădirea din centrul oraşului.

„Teatrul nu va muri niciodată”

Cam așa arată situația Teatrului în toată lumea, după un an de pandemie… E trist, dar cu speranța că se va reclădi! Teatrul nu va muri niciodată, mereu se va reinventa și va scoate capul și mai puternic!

Noi putem doar să avem răbdare și să îl iubim în continuare! Să îl iubim mai ales acum, când îi este greu!

De ziua ta îți doresc, Teatrule, să ți se recunoască importanța, să fii apărat și iubit!

Teatrului nostru îi doresc să rămână puternic, unit, cu zâmbet și să aibă puterea să își recunoască prietenii și oamenii care îi vor binele!

Doamne-ajută ca la anul, de Ziua Mondială a Teatrului, să ne revedem în sală de spectacol și după să facem o mare petrecere!”, a scris pe o reţea de socializare actriţa Alexandra Vicol.

Teatrul sărbătorit prin publicul său

Sărbătoresc Teatrul prin publicul său. Vreau să cinstesc publicul botoșănean care vine la spectacolele noastre ignorând locul neprimitor. Oameni concreți care, până e gata sala cea frumoasă, ignoră frigul, lipsa de aer, curentul, praful, scaunele urâte și care, păstrându-și imaginația nealterată își îndreaptă atenția spre scenă, unde alți oameni pentru care nu au nicio obligație încearcă să-i convingă de ceva, de un adevăr care are valoare doar dacă este aplaudat. Botoșăneni care de aproape 7 ani nu renunță la ideea de sărbătoare oferită de un spectacol și pentru care „teatrul” are loc când își rezervă un loc. Da, da, actorii sunt niște minunați, dar fără omul care alege iarna să înghețe în sală ca să îi vadă, nu se întâmplă teatru.

Fără public, actorii sunt gânduri, ei se înfăptuiesc doar prin public.

Locul nostru, al actorilor, este acolo unde publicul ne privește. Iar dacă asta e la Casa Tineretului, așa să fie! Oamenii din Botoșani care vin la Teatru și nu la casa tineretului ne dau sens.

Public botoșănean iubitor de teatru, mulțumesc, mă înclin. APLAUZE!”, a transmis actriţa Lenuş Moraru.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
12.7 ° C
12.8 °
11.6 °
93 %
1.7kmh
56 %
joi
17 °
vin
13 °
sâm
18 °
Dum
19 °
lun
19 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...