Amenzi de peste 20.000 de lei pentru cei care ignoră măsurile anti-Covid (video)

0

Întrucât în ultimele zile rata de infectare cu noul coronavirus a depășit pragul de trei cazuri la mia de locuitori, autoritățile au declanșat noi acțiuni în teren. Astfel, în ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști, jandarmi, polițiști locali, polițiști de frontieră, lucrători din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență, precum și specialiști din cadrul Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitar Veterinară și Inspectoratului Teritorial de Muncă, au făcut mai multe controale în zonele aglomerate, dar și în mijloace de transport în comun, pentru a verifica modul în care sunt respectate măsurile impuse în contextul stării de alertă.

Astfel, pe raza județului, au fost organizate 21 de acțiuni punctuale, atât în sistem propriu cât și integrat, în cadrul acestora fiind controlate peste 180 de locații de interes. „În urma neregulilor constatate, echipele de control au aplicat 108 sancțiuni contravenționale, valoarea totală a acestora fiind de peste 20.000 de lei”, a arătat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean.

Din totalul sancțiunilor contravenționale, 100 au fost aplicate persoanelor care nu purtau mască de protecție în locurile în care acest lucru este obligatoriu, iar șapte sancțiuni au fost aplicate persoanelor care nu au respectat interdicțiile privind deplasarea în intervalul orar 22-5.

„Recomandăm tuturor cetățenilor să respecte prevederile legale în contextual pandemiei de Covid-19, să păstreze distanțarea fizică, să poarte mască de protecție în toate spațiile publice închise și deschise, precum și să respecte interdicțiile cu privire la evenimentele private”, a adăugat Delia Nenișcu.

 

Deja ai votat!
se încarcă...