spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTProblema administrării semafoarelor revine în atenţia consilierilor municipali

Problema administrării semafoarelor revine în atenţia consilierilor municipali

Primarul Cosmin Andrei nu renunţă la demersul vizând trecerea instalaţiilor de semaforizare rutieră de la Direcţia Servicii Publice, Sport şi Agrement (DSPSA) în administrarea Direcţiei Edilitare.

Proiectul a fost dezbătut pentru prima dată în şedinţa din 28 ianuarie şi a fost readus în atenţia consilierilor municipali în şedinţa din 11 martie.

Atunci, consilierul liberal Eugen Ţurcanu, directorul DSPSA, nu s-a declarat de acord cu această măsură şi nu a ratat ocazia de a-i critica din nou pe funcţionarii din primărie. „Această teorie de a smulge bucăţi din DSPSA şi să le dea la Direcţia Edilitare mi se pare total neprofesionistă mai ales că, repet, colegii care sunt la primărie nu sunt pregătiţi şi nu sunt în stare să facă faţă acestei provocări. Domnule primar, înainte de a prelua bucăţi din diferite instituţii sau societăţi, profesionalizaţi corpul funcţionarilor din primărie”, i-a spus alesul local primarului, apreciind că proiectul „este o chestie făcută în continuare pe genunchi şi nu se vrea deloc o chestie profesionistă”.

Gestiunea semafoarelor era delegată

Primarul Cosmin Andrei a explicat că prin transferarea acestei activităţi va fi modificat contractul prin care gestiunea semafoarelor era delegată, aşa cum a procedat şi DSPSA, „o direcţie care este umflată cu tot felul de activităţi pe care nu le duce la îndeplinire aşa cum ar trebui”. Totodată, primarul municipiului i-a recomandat consilierului liberal ca înainte de a-i critica pe funcţionarii din primăriei „să se uite în ograda proprie”, a direcţiei pe care o conduce şi să gestioneze „aşa cum trebuie activităţile”.

Edilul le-a cerut consilierilor să voteze proiectul şi a dat asigurări că semafoarele din municipiul vor fi gestionate cu succes pentru că are încredere în colegii săi. Eugen Ţurcanu i-a mai reproşat primarului că în ultimii patru ani s-a folosit de funcţionarii din primărie, i-a manipulat ca să aibă masă de manevră şi nu a avut nevoie de profesionişti.

După aceste discuţii, s-a trecut la vot.

Proiectul a fost respins, deoarece a întrunit doar 11 voturi „pentru” date de consilierii PSD. Andrei Amos, Maricel Maxim, Eugen Ţurcanu, Cătălin Boboc, Monica Răileanu şi Daniel Botezatu (PNL) au votat împotrivă, în aceeaşi manieră votând şi consilierii USR – PLUS Raluca Curelariu şi Marcel Gheorghiţă. Ada Macovei, consilier PNL, s-a abţinut de la vot. Cătălin Flutur, Cătălina Lupaşcu (PNL) şi Liviu Toma (Pro România) nu au participat la şedinţă.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
12.7 ° C
12.8 °
11.6 °
93 %
1.7kmh
56 %
joi
17 °
vin
13 °
sâm
18 °
Dum
19 °
lun
19 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...