vineri, aprilie 19, 2024
AcasăLocal BTComuna Dimăcheni inclusă într-un proiect al Fundaţiei Star of Hope România

Comuna Dimăcheni inclusă într-un proiect al Fundaţiei Star of Hope România

Fundația „Star of Hope” România organizează, astăzi, 31 martie, începând cu ora 11:30 conferința de presă de lansare a proiectului ”Incluziune Socială Activă prin Dezvoltare locală”.  Evenimentul va avea loc pe platforma oline Zoom și va aduce împreună reprezentanții autorităților locale din județele Iași, Bacău și Botoșani, specialiști din domeniul educației, serviciilor sociale, reprezentanți ai ONG-urilor și membri ai comunității.

Proiectul se implementează în perioada 1 februarie 2021 – 31 iulie 2022, în două comunități defavorizate din Regiunea de Nord-Est: comuna Valea Seacă (județul Bacău) și comuna Dimăcheni (județul Botoșani).

În contextul pandemiei, persoanele vulnerabile care fac parte din comunități defavorizate, au nevoie mai mult ca oricând de sprijin în vederea minimalizării excluziunii și injustiției sociale.

Proiectul ”Incluziune Socială Activă prin Dezvoltare locală” este derulat de Fundația Star of Hope România și partenerul nou propus, Asociația Romilor Ursari din Dagâța, cu sprijinul financiar Active Citizen Fund Romania, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Valoarea finanțării este de 249.975 de euro. Scopul proiectului este creșterea capacității grupurilor vulnerabile, inclusiv a cetățenilor romi și a tinerilor, din comunele interetnice și insuficient deservite: Valea Seacă și Dimăcheni – în vederea minimalizării Excluziunii și Injustiției sociale și Dezvoltarea abilităților de integrare.

De ce Incluziune Socială Activă prin Dezvoltare Locală? Prin acest proiect, ne dorim să lărgim ariile de abordare a problemelor, să creștem capacitățile grupurilor vulnerabile, să dezvoltăm abilitățile de integrare și participare în comunitate a acestora, inclusiv în procesul de luare a deciziilor”, a menționat Gabriela Răducanu, coordonator proiect.

În cadrul proiectului vor fi înfiinţate Comitete Consultative Comunitare

În cadrul proiectului vor fi oferite servicii sociale persoanelor din grupul țintă prin: activități de formare competențe pentru adulți, tineri; activități de educare ”Școală după Școală” pentru copii; crearea a două Comitete Consultative Comunitare pentru cele două comunități defavorizate vizate prin proiect; acțiuni comunitare pentru membrii din cadrul celor două comunități vulnerabile; activități de dezvoltare organizațională; dezvoltarea unei platforme online care să răspundă nevoilor grupurilor vulnerabile.

Intervenţiile planificate se adresează grupului ţintă următor: 170 de persoane (din care 15 tineri și 50 romi) aflate în risc de sărăcie sau excludere socială vor participa la acțiuni de creștere a capacității și a abilităților de integrare; 70 de copii (din care 50 romi) aflați în situații de risc vor beneficia de servicii sociale prin furnizare activități de educare – ”Școală după Școală”; 77 adulți vulnerabili (din care 28 tineri și 53 romi) vor beneficia de servicii sociale prin activități de educare și formare competențe

Despre Programul Active Citizens Fund România

Programul Active Citizens Fund România este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021. Obiectivul general al Granturilor este de a reduce disparitățile economice și sociale și de a consolida relațiile bilaterale dintre cele 15 state beneficiare și statele donatoare (Islanda, Liechtenstein, Norvegia).

Programul este administrat de către consorțiul compus din Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Fundația pentru Parteneriat, Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi, Fundația PACT și Frivillighet Norge, care acționează în calitate de Operator de Fond desemnat de către FMO – Oficiul Mecanismului Financiar al Granturilor SEE și Norvegiene. Active Citizens Fund România vizează consolidarea societății civile și a cetățeniei active și creșterea capacității grupurilor vulnerabile.

Cu o alocare totală de 46.000.000 euro, programul urmărește dezvoltarea pe termen lung a sustenabilității și capacității sectorului societății civile, intensificând rolul său în promovarea participării democratice, a cetățeniei active și a drepturilor omului și consolidând în același timp relațiile bilaterale cu statele donatoare Islanda, Liechtenstein și Norvegia.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
5.8 ° C
7.6 °
5.5 °
82 %
2.1kmh
46 %
vin
5 °
sâm
14 °
Dum
11 °
lun
12 °
mar
14 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doina Federovici, de la începutul primăverii, când încă nu știa că anunțase cu patru ani înainte că nu va candida decât pentru un mandat.

EDITORIAL

Idioțenia cu armata obligatorie este o temă foarte dragă atât românașilor de rând, cât și politicienilor, iar în ultima vreme discuțiile pe marginea subiectului...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...